Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Trods stor fremgang er konservative endnu ikke inviteret til forhandlinger

Det Konservative Folkeparti er endnu ikke inviteret til forhandlinger, oplyser spidskandidat Henrik Hilleberg, der ellers hellere end gerne vil have den konservative fremgang sat i spil.

Da valgrøgen havde lagt sig i går aftes stod Det Konservative Folkeparti med Henrik Hilleberg i spidsen tilbage som sejrsherre. Partiet gik fra to til fem mandater i Herlevs kommunalbestyrelse. Alligevel er partiet endnu ikke blevet inviteret til forhandlinger på borgmester Thomas Gyldal Petersens (S) kontor.

»Vi har prøvet at invitere os selv, men har fået at vide, at vi skal afvente. Han afsøger mulighederne med den røde blok,« siger Henrik Hilleberg til Herlev Bladet.

Og det ærgrer ham, at borgmesteren foreløbigt kun kigger mod de røde partier.

»Jeg ville ønske, at han havde kigget mod os. Vi vil gerne være borgerlige stemmer, der arbejder, og nu har vi fået fem mandater, og dem sætter vi gerne i spil i en snak,« siger han.

LÆS OGSÅ: Det kommer de røde partiers opbakning til at koste borgmesteren

Socialdemokratiet mistede det absolutte flertal, da partiet gik fra 12 til ni mandater i Herlevs kommunalbestyrelse, hvor der er plads til 19 folkevalgte. Derfor skal partiet ud og finde opbakning, hvis borgmester Thomas Gyldal Petersen skal blive siddende i borgmesterstolen. Henrik Hilleberg spår, at det kan blive besværligt for borgmesteren, hvis han indgår en aftale med Enhedslisten.

»Det bliver spændende at se, hvordan det vil gå for på nogle strækninger ligger han (Thomas Gyldal Petersen.red) tættere på os end på venstrefløjen. Særligt økonomisk. Hvis han skal føre politik på Enhedslistens nåde de næste fire år, så bliver det interessant,« siger han.

Ifølge Herlev Bladets oplysninger forhandler SF og Enhedslisten lige nu med socialdemokraterne. De personlige stemmer i Herlev er endnu ikke talt op.

SE HER hvordan Henrik Hilleberg reagerede i aftes, da resultatet lige var kommet. 

 

Sådan fordeler mandaterne sig efter valget i går.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!