Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Unge storsvindlere fra Herlev får betinget fængsel og samfundstjeneste ved Retten i Glostrup

Et tidligere samboende kærestepar i Herlev har fået ni og ti måneders betinget fængsel og samfundstjeneste for at snyde cirka 160 købere på dba.dk, Tradono og Facebook.

De var begge kede af det, de havde gjort og villige til at tage deres straf, de to unge nu tidligere kærester, der mandag fik betingede domme og hver 150 timers samfundstjeneste for omfattende bedrageri på dba.dk, Tradono og Facebook. Hovedsageligt i forbindelse med salg af elektronisk udstyr såsom Sonos-højttalere, Apple TV, GoPro-kameraer og lignende. Udstyr, der blev solgt og betalt for, men aldrig leveret af de to unge, som i øvrigt nægtede, at de havde begået forbrydelserne sammen, selvom de fra 2016 boede sammen i en lejlighed i Herlev.

Kvinden, der er 20 år og stadig bor i Herlev, blev primært dømt for bedrageri på nettet for cirka 175.000 kroner i cirka 100 forskellige forhold. Derudover for at have misbrugt kreditkortinformationer til at købe ind for. Alt sammen i perioden 2016 til 2017.

Den unge mand på 21 år blev dømt for 60 forhold ligeledes fra 2016 til 2017 primært omhandlende bedrageri og  databedrageri, men også dokumentfalsk. Derudover for i perioden 2012 til 2015 at misbruge sin stilling ved kassen hos en kendt pizzakæde til i over 400 tilfælde at narre kunderne med opfundne rabatter, som han gav til sig selv. Cirka 100.000 kroner i alt blev han dømt for at have snydt for. Han bor ikke længere i Herlev.

Der var i udgangspunktet tale om en tilståelsessag, og begge tog imod dommene, der var et stykke fra anklagemyndighedens udspil – nemlig fra 1o måneders fængsel til et år, hvoraf noget skulle være til afsoning.

Begge de dømte er også villige til at tilbagebetale de penge, som de har svindlet for, og for den unge mands vedkommende er han allerede i gang og vurderede, at der ville gå halvandet år, før han igen var gældfri.

Læs mere om sagen og de unges baggrunde i næste uges Herlev Bladet.

Læs i øvrigt mere om sikker handel på nettet via dba.dk’s egne anbefalinger.

 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!