Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Valgdag: Begejstring ved stemmeboksene i Herlev

Herlev Bladet var forbi et af byens valgsteder for at tage temperaturen på valgdagen. Både vælgere, valgtilforordnede og Herlevs borgmester var glade, da avisen var forbi Herlev Medborgerhus kort efter frokost.

Sol og regn kæmper i dag om at vinde. Det ene øjeblik brager solen igennem. Det næste trækker store, sorte skyer ind over og giver mange millimeter regn. Men det er ikke kun vejret, der kæmper i dag. I dag, den 1. juni 2022, er det også dagen, hvor ‘Ja’ og ‘Nej’ kæmper om at vinde flertallets stemmer i spørgsmålet om, hvorvidt Danmarks forsvarsforbehold skal afskaffes eller ej.

Men selvom et valg som dette er en kamp om vælgernes kryds, er alle ved valgstedet i Herlev Medborgerhus enige om, at det også er en vigtig festdag – det gælder både vælgere, valgtilforordnede og politikere.

Unge, som mindre unge vælgere kom nemlig til valgstedet i en lind strøm – også når de sorte, regnfyldte skyer dominerede. Lige såvel hjalp  garvede såvel som unge valgtilforordnede smilende vælgerne med valgkort og stemmesedler.

LÆS OGSÅ: Så mange har brevstemt 

Det er altid en stor dag, når der er valg

Michele Amundsen, som er valgstyreformand på valgstedet i medborgerhuset, fortæller også, at stemningen hele dagen har været god, og at vælgerne allerede før valgkokken ringede klokken 8:00 stod klar til at afgive deres stemme.

»Stemningen er rigtig god, og folk er glade. Vælgerne tager deres opgave meget seriøst. Det er jo en stor dag, når der er valg. Og i dag er også stor dag, selvom det den her gang ikke er noget, der er så lokalt, som for eksempelvis kommunalvalget i efteråret,« siger hun, som også er kommunalbestyrelsesmedlem (A) i byen.

Demokratiet lever kun, når vi bruger det

Også Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S) lagde vejen forbi medborgerhuset, og han deler oplevelsen af, at i dag er en festdag. – Og så kommer han da også med en lille opfodring til Herlevborgerne:

»For mig er en valgdag, uanset hvilket valg det er, en festdag. Jeg håber, at så mange Herlevborgere vælger at bruge deres stemmeret i dag, for vores demokrati lever kun, når vi bruger det,« lyder det fra borgmesteren, som var på tur rundt på byens valgsteder, inden han selv skulle sætte sit kryds i Herlev Hallen.

Valgstederne har åbent til klokken 20.

Læs også: Følg stemmeprocenten dagen igennem  

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!