Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Venner vil genrejse Elverparken som et musikalsk samlingssted

To venner, der har mødt hinanden via Herlev Musikskole, inviterer til gratis heldagskoncert med flere bands i Elverparken.

»Jeg håber, at der ikke er nogen, der får stød. At det ikke begynder at regne. Og så håber jeg bare, at folk tager godt imod det, selvom det måske ikke er alt, der falder i deres smag. Men det er værd at have tålmodighed og lytte efter,« garanterer 28-årige Oskar Mattias Andersson, der sammen med sin kammerat Casper Vraagaard har kastet sig ud i for første gang at arrangere et større musikalsk event.

‘Herlev Plugged’ er navnet på den gratis heldagskoncert, en slags minifestival med fem seks forskellige bands, som kommer og giver den gas på friluftsscenen i Elverparken lørdag 29. juli klokken 15 til 21.

»Det spænder bredt fra noget mere stille og poppet over i noget folk’et tresser halvfjerdser inspireret og over i noget rock. Det er meget bandbaseret musik, der er ikke nogle elektroniske kunstnere med simpelthen fordi vi ikke kender nogen,« fortæller de to.

Herlev Musiksskole

»Det var Lærke (Kiær, der blandt andet har stået for Elverrock og foreningen ‘Kulturelle aktiviteter i Elverparken’ herunder sankthans, red.), der fik os sporet ind på idéen. Sidste sommer sad vi med vores guitarer, og en enkelt kontrabas tror jeg også, og spillede forskellige covernumre og hyggede os lidt, og så kom Lærke hen og sagde: ’Hey drenge, jeg ved, hvordan I kan få strøm’,« fortæller Oskar Mattias Andersson, der musikalsk både synger, spiller guitar og bas.

mange savner også det der var med Elverrock’en, så vi tænker der måske også er et godt hul til det nu

Han mødte oprindelig Casper Vraagaard på Herlev Musikskole, fordi de begge kom med på ‘samspilsholdet’, og det udviklede sig til et godt venskab. I dag spiller de to i flere bands sammen, hvor Casper Vraagaard primært er på guitar. De kommer i øvrigt stadig på Herlev Musikskole for at øve. Og hvis vejret er til det, tager de over i Elverparken bagefter og jammer.

Noget der ifølge Casper Vraagaard startede under corona. Her kunne de nemlig ikke tage på Roskilde Festival som normalt, hvorfor de i stedet besøgte Elverparken med deres instrumenter til glæde for de lokale. Derfor fortsatte de også året efter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fra 1994 til 2008 blev der holdt Elverrock i Elverparken – en musikalsk endagsfestival for alle. Arkivfoto: Henrik Lüthcke.

En slags Elverrock

Denne sommer har de dog taget det helt store spring og formaliseret besøgene til et officielt event kaldet ‘Herlev Plugged’. Og det er der flere grunde til.

»Det kan være enormt svært at komme ud som uprøvet band og finde et sted, hvor man enten skal trække et vist antal mennesker eller kende nogle af dem, der står for det,« forklarer Casper Vraagaard, der sammen med kammeraten gerne vil skabe et rum for nye og uprøvede bands, som forhåbentlig kan være med til at lokke lokale Herlevs-bands ud af øvelokalerne og prøve deres ting af foran et publikum.

så er det også en fed mulighed, der kan være med til at minde os om, at på trods af den frygtelige historie fra Elverparken, så er det et fedt samlingssted

Det har de to dedikerede koncertarrangører prøvet mange gange – både på scener i det københavnske, men også lokalt. Blandt andet på Herlev Festuge, ved Hjulmandens Hus samt Bodega 100 og Bobby’s.

»Vi kan også mærke, når vi er ude og spille, at der egentlig er mange herlevitter, som godt kan li’ en hyggelig aften med musik, og mange savner også det der var med Elverrock’en, så vi tænker der måske også er et godt hul til det nu,« vurderer Casper Vraagaard, der selv optrådte til den sidste Elverrock i 2008 – den første var i 1994.

»Jeg er jo kommet der, siden jeg var barn, hvor vi rendte rundt og samlede flasker. Det gav gode lommepenge,« griner han, der er født, opvokset og stadig bor i Herlev og altså nu sammen med kammeraten er klar med en Elverrock version 2.0.

Et fedt sted

De to kammerater har ingen arrangør-erfaring, men har kastet sig hovedkuls ud i det. Derfor håber de også på opbakning både fra vejrguderne og herlevborgerne. Det har nemlig ikke været helt let at arrangere, indrømmer de, der både har skulle indhente tilladelse fra Herlev Kommune, fra Københavns Vestegns Politi samt tegne forsikringer for person- og tingskade samt arbejdsskade.

»Der har været mange telefonsamtaler med forskellige kontorer, og vi havde måske også håbet, at vi kunne gå lidt under en bagatelgrænse med et arrangement af den her størrelse,« siger Casper Vraagaard.

»Ja, man sidder lidt uforstående over for, hvorfor det skal være så svært at lave en gratiskoncert, men lige nu går vi efter at se, om vi kan få det her til at spille, lad os se om vi kan få folk til at komme,« lyder det fra Oskar Mattias Andersson.

ANDRE HISTORIER: Læs årets sommerkrimi

»Og så må vi bygge lidt mere på tårnet med tiden,« supplerer Casper Vraagaard, der oplyser, at hvis de fortsætter næste år, er planen at få nogle fonde til at dække udgifter til forsikring, strøm og måske til at få sat et mobiltoilet op.

Men en koncert ad gangen så at sige, så lige nu er alt fokus rettet mod arrangementet 29. juli.

»Alle skal være mere end velkomne, vores håb er at der kommer godt med mennesker, så vi kan vise, at vi ikke har taget helt fejl i at tro, at det er noget, der er interesse for, og så er det også en fed mulighed, der kan være med til at minde os om, at på trods af den frygtelige historie fra Elverparken, så er det et fedt samlingssted for kommunens borgere,« påpeger Casper Vraagaard.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!