Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Vestforbrænding: Mere fjernvarme er op til kommunen

Vestforbrænding oplyser, at man arbejder intenst på udbygning af fjernvarmenettet, men det skal ske med Herlev Kommune, som i forbindelse med Herlevs klimahandleplan forventer at have en varmeplan klar ved udgangen af året.

De galopperende olie- og gaspriser og meldingen om, at Danmark skal være uafhængig af russisk gas, har fået mange borgere til at undersøge muligheden for fjernvarme. Det kan man mærke på Vestforbrænding, oplyser pressechef Per-Henrik Goosmann.

‘Lige nu oplever Vestforbrænding i lighed med mange andre fjernvarmeselskaber en voldsom interesse for fjernvarme fra borgere i mange af vores 19 ejerkommuner. En hel naturlig interesse for hvornår man kan blive tilkoblet, og hvornår man kan skrotte sit naturgas- eller oliefyr. Vestforbrænding arbejder intenst på udbygning af vores fjernvarmenet, men denne udbygning skal ske i samarbejde med de enkelte kommuner – også Herlev – og det er kommunen, som endeligt beslutter, hvor og hvornår fjernvarmeudvidelsen skal ske,’ lyder det i et skriftligt svar.

SE områder i Herlev godkendt til fjernvarme

Han uddyber, at udbygningen af Vestforbrændings fjernvarmenet også er betinget af, at vores bestyrelse godkender planer og investeringer. Dertil kommer, at man skal have sikret  entreprenører og teknikere til arbejdet, og at man kan skaffe medarbejdere og materiel.

‘Fjernvarme er en løsning, som kræver planlægning og tid,’ påpeger han.

To års ventetid

I Herlev Kommune er der ved den seneste budgetaftale afsat midler blandt andet til udarbejdelse af en ny varmeplan, der også indeholder planlægning af mere fjernvarme. Det sker i forbindelse med den grønne omstilling og klimahandleplanen, som kommunalbestyrelsen skal tage stilling til senere på året. Ifølge tidligere omtale i Herlev Bladet forventer man, at have varmeplanen godkendt sidst på året.

Imens arbejder Vestforbrænding på at færdiggøre den overordnede plan for fjernvarmeudvidelser frem til 2030. Den forventes klar i slutningen af denne måned, og ud fra den vil Vestforbrænding sammen med kommunerne løbende planlægge og prioritere fjernvarmeudvidelserne, der tæller udskiftning af cirka 30.000 olie og naturgasfyr frem mod 2030.

I den forbindelse oplyser man, at der kan være mere end to års ventetid, hvis man bor i et område, der endnu ikke er godkendt til fjernvarme. 

SE mere her.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!