Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Årets sygeplejepris går til…

Sygeplejeprisen 2023 går til den kliniske sygeplejespecialist på Herlev Hospital, Aakriti Rahbek, der er frontfigur for et aktivitetsprojekt, der skal hjælpe børn i mistrivsel. 

»Det har været virkelig overvældende, men jeg er enormt glad for, at vi har fået anerkendelse for vores arbejde på afsnittet.«

Sådan lyder det fra 27-årig Aakriti Rahbek, der er klinisk sygeplejespecialist i Center for Socialpædiatri på Herlev Hospital, som kan kalde sig vinder af Sygeplejeprisen 2023.

Hvert år uddeler Herlev og Gentofte Hospital nemlig Sygeplejeprisen til en sygeplejerske, der har vist særligt initiativ til at udvikle sygeplejen for at indfri hospitalets ambition ‘Godt Behandlet’ – og det har sygeplejespecialist Aakriti Rahbek formået i år.

Børn i mistrivsel

I Center for Socialpædiatri er der særligt fokus på non-farmakologi, hvilket betyder, at der ikke anvendes medicin som symptombehandling, men derimod andre alternativer.​

Aakriti Rahbek brænder for at hjælpe belastede familier og børn med funktionelle lidelser. Derfor er hun frontfigur for et aktivitetsprojekt, der skal hjælpe børn i mistrivsel.

»Børn, der er i mistrivsel, bliver mere og mere udbredt. Derfor handler det om, at vi skal hjælpe børnene hurtigst muligt, så deres symptomer ikke bliver forværret,« siger Aakriti Rahbek.

Aakriti Rahbek har flere gange oplevet, at der har været forvirring blandt forældrene, når deres børn skulle indlægges. Derfor består aktivitetsprojektet af, at der bliver skabt nogle skemalagte aktiviteter for børnene, heriblandt orienteringsmøder hvor forældre får gentaget de vigtigste informationer om indlæggelsesforløbet.

»På den måde tydeliggør vi strukturen for forældrene, så der skabes mindre usikkerhed og tvivl hos familien, hvilket i sidste ende er en bonus for både personale og forældre,« siger Aakriti Rahbek.

Store ambitioner

​Som vinder af sygeplejeprisen 2023 får Aakriti Rahbek også 25.000 kroner. Og med sine store ambitioner for projektet er hun ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges på.

»Vi vil gerne dykke mere ned i nogle af de gode strategier, vi allerede bruger. Vi har dannet en tværfaglig arbejdsgruppe, der blandt andet består af læger og psykologer, som jeg også selv indgår i, hvor vi i endnu højere grad vil undersøge, hvad der smertelindrer udover medicin,« siger Aakriti Rahbek og tilføjer:

»Men lige nu er jeg bare rigtig glad for, at der bliver sat fokus på vores afdeling.«

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

LÆS OGSÅ: Gruppe af unge anholdt for røveri mod andre unge

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!