Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Anerkendt taekwondo-træner starter ny forening efter uenighed

Efter i flere år at have været en succesrig elite- og talenttræner i Herlev Taekwondo Klub har Kim Drube nu startet sin egen lokale forening. Bestyrelsesformand er ærgerlig, men understreger, at den eksisterende klub kører videre som hidtil.

Han startede i Herlev Taekwondo Klub i 1984 og vandt siden flere EM- og VM-guldmedaljer. I 2015 blev han, der også er landsholdstræner, elite- og talenttræner i Herlev og har siden været en stor del af årsagen til de mange guldmedaljer fra hele verden, som er blevet hentet hjem af klubbens dygtige udøvere. Men nu er det slut. I hvert fald med at repræsentere Herlev Taekwondo Klub, som retteligt hedder Herlev Hwarang Taekwondo Klub. Kim Drube har nemlig startet sin egen klub, som også er rodfæstet i Herlev – Arirang Herlev Taekwondo Academy.

LÆS OGSÅ: Nyt plejecenter forsinket igen

Det gjorde han i slut januar start februar efter en uoverensstemmelse med ledelsen i den eksisterende klub. Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men skriver i en mail til Herlev Bladet:

‘Bestyrelsen i Herlev Taekwondo Klub og jeg ser forskelligt på, hvordan samarbejdet kunne fortsætte og derfor også på samarbejdets ophør. Jeg har ingen yderligere kommentarer og ønsker for alle udøvere, at de kan få lov til at fokusere på deres træning og det, der motiverer dem ved at træne taekwondo, uanset om de vil konkurrere eller ej,’ lyder beskeden.

Efterlyste dialog

På den eksisterende klubs hjemmeside står 14. februar i år, at samarbejdet er ophørt, fordi en klubtræner ikke vil skrive under på en samarbejdsaftale, som handler om, hvilke værdier, regler og retningslinjer, som trænerne skal overholde. Alle de andre trænere har skrevet under, fremgår det.

Efterfølgende har Kim Drube som nævnt startet en ny forening, som har fået tilslutning fra flere af hans tidligere udøvere, og de har indtil videre deltaget i to turneringer: Belgium Open Ambasador’s Cup. og Danish Open, hvor de i begge tilfælde har vundet medaljer. Pt. er stifteren i dialog med Herlev Kommune om at finde lokaler, og indtil da træner de hos forskellige naboklubber, hvis lokaler de har fået lov at låne.

Herlev Bladet ville gerne have stillet ham uddybende spørgsmål til citat i forhold til, hvorfor han ikke ville skrive under, og hvordan han har det med at forlade en klub, han har været en del af gennem mange år, men det har han ikke ønsket.

Alt er som det plejer

Formand for Herlev Taekwondo Klub, Jørn Christian Andersen, fortæller, at Kim Drube haft rig mulighed for at kommentere på samarbejdsaftalen, før han skulle skrive under, og ifølge formanden har forholdene i klubben ikke ændret sig udover, at man nu har formaliseret nogle af de værdier, regler og retningslinjer, som egentlig altid har været der.

»For halvandet år siden lavede vi en samarbejdsaftale, som alle trænere har skrevet under på. Vi har efterlyst hans kommentarer til den i lang, men dem har vi ikke fået. Tre gange har vi bedt om dem, og de kom ikke. Så vi kan ikke stå inde for en træner,  der ikke vil skrive under,« forklarer formanden og fortæller, hvorfor man i det hele taget fandt det nødvendigt med sådan en aftale.

»Det var for at være sikker på, at alle vores trænere arbejdede under de samme regler. Inden for kampkunst er der for eksempel nogle forskellige former for gradueringsregler, så det var også for at være sikker på, at det er vores regler, man følger. Der har også har været noget uvidenhed om, hvordan gør vi i klubben, så det var også for at undgå, at vi flere gange skulle tale med trænerne,« forklarer Jørn Christian Andersen og tilføjer, at man også bad alle trænerne læse klubbens regler.

Der er ikke noget, der har ændret sig i vores klub andet end, at Kim ikke er der mere. Vi kører fuldstændig, som vi plejer

Andre dygtige trænere

Har der udover den skriftlige dialog været mulighed for en mundtlig dialog, hvor I kunne mødes og snakke tingene igennem?

»Vi har forsøgt nogle gange. Vi holdt blandt andet nogle trænermøder, hvor der var rig lejlighed til det og til at komme med kommentarer,« fortæller formanden, men påpeger, at der ikke kom noget fra Kim Drubes side.

Af samme grund har han svært ved at forstå, hvorfor deres veje skulle skilles.

»Der er ikke noget, der har ændret sig i vores klub andet end, at Kim ikke er der mere. Vi kører fuldstændig, som vi plejer. Vi har stadig elite- og talentudvikling og har fået nogle nye trænere. Vi står som ledelse i klubben inde for de  trænere, vi har, og vi skal være sikre på, at vi kan det. Er der så en, der ikke vil skrive under, så er det svært at bakke op omkring,« lyder budskabet fra Jørn Christian Andersen, der selv har delt træningsmåtter med Kim Drube gennem flere år, og derfor kalder situationen ærgerlig.

Efterfølgende har bestyrelsen for Herlev Taekwondo Klub sendt en mail til Herlev Bladet, hvori det understreges, at klubbens teknik-/konkurrencehold køres videre af to tidligere landsholdsudøvere sammen med formanden, som er på danske teknik landshold. Desuden har man ifølge bestyrelsen jævnligt konkurrence-træninger med Bodo Von Münchow – 7. Dan fra Virum, som ifølge klubben er en af de bedste teknik-instruktører i verden.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!