Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nyt plejecenter forsinket igen – Lovgrundlag mangler stadig

Tidsplanen for det nye plejecenter Hammergården forslås endnu en gang at blive udsat. Man arbejder stadig på at få den nødvendige lovgivning på plads.

På Krogestykket i det nordlige Herlev er det fortsat planen, at der på et tidspunkt skal bygges et nyt plejecenter ved navn Hammergården.

Men det tidspunkt er blevet udsat – og det er ikke første gang, at projektet har måtte skydes til senere.

Det fremgår af dagsordenen for det kommende møde i Kommunalbestyrelsen.

LÆS OGSÅ: Derfor stopper rektor efter sommer

Man arbejder nemlig fortsat på at få den nødvendige lovgivning på plads, inden byggeriet kan begynde. Derfor er tidsplanen for byggeriet nu forslået forlænget til 1. januar 2024.

Sagen er kompleks

Det var i august 2021, at kommunalbestyrelsen besluttede at udvikle et nyt byområde i Hjortespring. Her vil kommunen i samarbejde med PensionDanmark blandt andet opføre et udvidet plejecenter med plads til 192 plejeboliger. Der vil også være 32 midlertidige boliger, genoptræning, aktivitetscenter, hjemmepleje og hjemmesygepleje.

I november 2022 måtte tidsplanen for byggeriet af Hammergården så udsættes med seks måneder, fordi lovgivningen ikke kunne nå at falde på plads inden folketingsvalget. Og nu er projektet så yderligere forsinket og forslås at blive forlænget til 1. januar 2024.

Siden folketingsvalget har man arbejdet på at tilvejebringe et lovgrundlag. Senest er der i april og maj 2023 blevet afholdt en række møder, hvor der var enighed og fælles forståelse for sagens kompleksitet. Her blev der afklaret en række teknikaliteter og udeståender, fremgår det af dagsordenen.

LÆS OGSÅ: Herlevit Johnny gik tværs over Grønland: “Den træthed og udmattelse, jeg oplevede dér, kan slet ikke beskrives”

Men lovgrundlaget er altså som sagt endnu ikke på plads, og derfor er det ifølge kommunen nødvendigt at forlænge tidsplanen med PensionDanmark.

Når lovgrundlaget er på plads, vil det blive forelagt kommunalbestyrelsen til godkendelse på ny.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!