Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Anmeldelse: Sådan føles den nye næsetest

Herlev Bladets praktikant tager en for holdet. For den nye Covid-19 kviktest skal nemlig kortere op i næsen og derfor skal den testes og have sin dom. Og det får den så her.

Er du en af dem, der piller næse med en vatpind, så ved du næsten, hvordan det føles at blive testet med den nye Covid-19 kviktest. Det er bare en smule mere ubehageligt. For selvom vatpinden ikke bliver ført særlig langt ind i din næse, når du skal testes, bliver den trykket ind mod næsevæggen, og det er ikke lige frem en rar følelse.

Jeg var spændt og nervøs på samme tid, da jeg for første gang skulle prøve den nye Covid-19 næsetest.

Den nye test skulle være langt mere behagelig end den gamle. Derfor besluttede Herlev Bladets fotograf og jeg, os for at tage en for holdet. Vi tog forbi Medborgerhuset for at give den nye kviktest et forsøg.

Bestået eller ikke bestået?

Det var en professionel poder, der tog imod os, da vi torsdag morgen agerede forsøgskaniner.  Den nye næsetest, har fået meget positiv omtale. Og det har den fordi, at den kun føres 3-4 centimeter op i næsen, hvor den gamle kviktest føres langt længere op.

‘Det giver en kildende fornemmelse’ var, hvad vi fik af vide af den erfarne poder, Hoddan Osman Mohamed, som har arbejdet som poder siden december 2020.

Det havde hun også ret i.  Og samtidig med, at det kildede, sveg det også, og så gav det mig tårer i øjnene. Testen var dog på trods af ubehagelighederne rimeligt hurtigt overstået.

Efter jeg havde siddet model og havde fået ført den samme vatpind ind i det ene næsebor i fire sekunder for herefter at gentage i det andet næsebor, var dommen for mit vedkommende klar: Er jeg tvunget til at tage en kviktest, ville jeg tage den igen uden at tøve, men har jeg valget, holder jeg mig til halspodningen.

Oplevelsen er individuel

Det var en lidt anden oplevelse Herlev Bladets fotograf stod tilbage med. For han synes ikke, at det var nær så ubehageligt som jeg, og derfor vil han i den grad gøre brug af hurtigtesten, også selvom han ikke nødvendigvis havde brug for et hurtigt svar – det ville bare være en bonus, fortalte han.

Den nye kviktest var hurtigt overstået, og så var den ubehagelig til en grad, der gør, at de fleste nok godt kunne finde på at tage den igen.

I videoen ovenover kan du se, hvordan Herlev Bladets praktikant klarede det, da hun blev næsetestet. Og så kan du også se, hvordan den nye kviktest foregår, hvis nu du selv overvejer at prøve den af.

LÆS OGSÅ: Nyt permanent næse-test-center mod COVID-19

 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!