Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Danmarks Indsamling: Elever fra lokal skole samlede imponerende højt beløb ind

Elever på Kildegårdskolen har været i fuld sving med aktiviteter i denne uge. Det kulminerede med åbent hus og en særdeles flot indsamling til verdens sultne børn.

Der blev spillet teater, skrevet avis, lavet postkort og figurer og en hel masse andet, da Kildegårdskolen holdt featureuge i denne uge.

Og det var ikke kun for elevernes egen skyld, selvom det i sig selv da ville have været fint nok. Featureugen kulminerede med åbent hus, hvor eleverne solgte produkter og aktiviteter. Og det kom der 48.150 kroner ud af, som bliver sendt til Danmarks Indsamling, der kulminerer lørdag aften med et stort tv-show på DR1.

Årets indsamling har fokus på at bekæmpe sult og fejlernæring i nogle af verdens fattigste lande.

Pengene går virkelig til nogen, som har brug for hjælp

Sætter tanker i gang

Kildegårdskolen er en certificeret Unicef-rettighedsskole, hvor – kort fortalt – elevernes ret til at blive hørt og inddraget skal være en tydelig del af hverdagen. Børns rettigheder globalt spiller også en rolle. Og børnenes vilkår i de fattige lande har spillet en stor rolle i featureugen.

»Når vi lærer om, hvordan børn har det i de lande, sætter det tanker i gang om, hvor godt et land vi lever i,« siger Vitus Dehlendorff-Tibæk fra 5.A, som var i avisgruppen, som udsendte Feature-nyt. Her var han blandt andet i gruppe med Jacob Krøger fra 5.B, som udtaler:

»Pengene går virkelig til nogen, som har brug for hjælp.«

De to elever og de andre i avisgruppen prøvede at have pressekort, så de kunne gå ind til de forskellige værksteder, som var i gang i featureugen. De lærte om at skrive overskrifter og brødtekst (som det her for eksempel er), der er elementer i en artikel, og hvordan man tager gode billeder til aviser.

Avisen skal ud

Når sådan et produkt skulle være klar til åbent hus, lærte de også noget om samarbejde.

»Vi har været gode til at hjælpe hinanden,« siger Vitus, og Jacob supplerer:

»I starten troede jeg ikke, vi kunne nå at blive færdige. Min makker blev syg, så jeg fik mere travlt til sidst, men vi blev færdige.«

Så kunne avisen sælges og være med til at samle 48.150 kroner ind på skolen. Det er 8.000 kroner mere, end hvad der blev samlet ind ved det tilsvarende arrangement i fjor.

LÆS OGSÅ: Kildegårdskolens skønne MGP-show

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!