Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Det vælter ud med valgkort

4.272.315 valgkortbreve til kommunal- og regionsrådsvalget er lige nu ved at blive printet og pakket. 21.983 af dem skal til Herlev.

Lige nu er 4.272.315 valgkortbreve til kommunal- og regionsrådsvalget ved at blive printet og pakket hos KMD i Ballerup. Siden natten til tirsdag har de enorme printersystemer hos it-virksomheden spyttet cirka 60.000 valgkortbreve ud i timen, og går alt efter planen, er de alle klar til at blive sendt af sted på søndag den 12. november.

21.983 til Herlev

Siden starten af 70’erne har it-virksomheden hjulpet det offentlige med at holde valg. Før valget er det dem, der sørger for, at de stemmemodne danskere får deres valgkort, og at der bliver lavet valg- og kandidatlister – og på valgaftenen er det her, stemmerne opsamles, før de sendes videre til dit fjernsyn gennem direkte forbindelser til DR og TV2.

Produktionen løber over cirka seks døgn, hvor de mange valgkortbreve bliver printet og lagt i kuverter, og herefter bliver de pakket og sendt af sted på lastbiler fra PostNord. 21.983 af dem skal læsses af i Herlev og sendes ud til alle kommunens stemmeberettigede borgere.

Senest fem dage før valget, altså torsdag den 16. november, skal valgkortene være kommet frem til vælgerne. Men bare rolig; når dit valgkort ikke at dumpe ind ad brevsprækken i tide, kan du stadig stemme. Du skal bare tage dit pas eller kørekort med ned til dit stemmested, og så får du udleveret en stemmeseddel.

Du er måske også interesseret i
Send et svar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!