Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dom: Seks teenagere røvede 14-årig med kniv og knytnæver

Seks unge fra 14 til 16 år har fået dom for vold, trusler og røveri.

Det havde store konsekvenser for en 14-årig herlevborger, da han 20. februar i år tog bussen rute 168 på Tvedvangen. Med i bussen var nemlig seks teenagedrenge i alderen 14 til 16 år, som truede drengen til at udlevere sin Iphone 13 og BLS kasket. Og ikke nok med det.

Da han stod af bussen besluttede den samme gruppe på nær en af de 15-årige sig for at overfalde ham med knytnæveslag i hovedet, så han faldt til jorden. Derefter fortsatte de med at slå og sparke ham i hovedet og på kroppen, så han fik flere skader af det.

ANDRE HISTORIER: Louise-drabet: Kendte til Elverparken

Det fremgår af anklageskriftet fra Københavns Vestegns Politi.

Tre af de seks drenge på henholdsvis 15, 15 og 16 år har i denne uge modtaget dom ved Retten i Glostrup. Den ene 15-årige fik 10 måneders fængsel, heraf to måneder ubetinget med vilkår om, at han også skal for Ungdomskriminalitetsnævnet. Den anden 15-årige, ham der ikke var med til overfaldet, fik fem måneders betinget fængsel og skal ligeledes i Ungdomskriminalitetsnævnt, mens den 16-årige fik ni måneders fængsel heraf to måneder ubetinget med vilkår om, at han skal i Ungdomskriminalitetsnævnet. Sidstnævnte er et uafhængigt nævn, som fastlægger individuelle og forebyggende indsatser for kriminalitetstruede børn.

LÆS mere her.

De tre andre 14-årige er under den kriminelle lavalder og overgår derfor til de sociale myndigheder.

Også dømt i andet forhold

Udover overfaldet og røveriet af den 14-årige blev grupperingen på nær den ene 15-årige også dømt for på samme tid og sted at have truet den 14-årig med kniven til ikke at sige noget til politiet. ‘Hvis du stikker, stikker vi dig ned’, skulle de have sagt ifølge anklageskriftet.

Derudover er de to ældste i grupperingen også dømt for 11. februar cirka klokken 20.30 ved KFUM’s spejderhytte på Tvedvangen 202 at have slået en anden med en knytnæve, så han faldt jorden, hvorefter de sammen med uidentificerede gerningsmænd trampede og slog vedkommende i hovedet og på kroppen med flere skader tilfølge.

I parentes skal bemærkes, at de to i forbindelse med retssagen blev dømt efter paragraf 244 i Straffeloven i stedet 245, som de oprindelig var tiltalt efter. Forskellen er, at 244 giver en mildere straf og omhandler ‘almindelig vold’, mens 245 omhandler legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!