Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Efter brand: Ny og bedre scannerpark er verdensklasse

Sidste år gjorde en brand på Herlev Hospital, at seks MR-scannere blev ødelagt, og man må hente hjælp udefra for at kunne behandle sine patienter.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kan Herlev Hospital tale med om. Efter sidste års brand 1. april, der ødelagde hospitalets seks ud af syv MR-scannere, skulle der tænkes kreativt og løbes stærkt for at kunne bevare hospitalets serviceniveau og pleje patienterne. Det blev der også, mens man ventede på en erstatning for det ødelagte apparatur. Blandt andet fik man mobile scannere kørt til hospitalet, hvor patienterne blev scannet i lastvogne.

Men nu er Herlev Hospitals scannerpark så endelig kommet op at køre igen og ikke bare det.

LÆS MERE: Brand i MR-scannere

I forbindelse med den officielle indvielse tirsdag denne uge udtalte en glad chefradiograf Preben Thomassen:

»Man kan jo sige, at der ikke er noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. De nye MR-scannere er et kæmpe skridt frem, og vi er formentlig de eneste i verden, der har udskiftet 6 MR-scannere på én gang, hvilket gør, at MR-centret på Herlev og Gentofte Hospital træder ind i verdenseliten på apparaturfronten,« sagde han ifølge en pressemeddelelse fra hospitalet.

Endnu bedre diagnostik

Også regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj, var med til indvielsen for at klippe snoren til de nye teknologiske vidundere, der faktisk har været i drift siden februar og kan en del mere end de gamle.

Blandt andet forventes det, at den kunstige intelligens i scannernes software kan bidrage til en bedre billedkvalitet ved at fjerne støj i billederne og dermed mulighed for endnu bedre diagnostik. Og måske være med til at nedsætte den tid det tager at scanne patienterne, oplyser hospitalet.

Herlev Bladet besøgte hospitalet, da man efter branden havde opsat et nødberedskab – læs hele reportagen her.

Chefradiograf Preben Thomassen (tv.) klipper snoren og indvier Herlev Hospitals nye scannerpark sammen med regionsrådsformand Lars Gaardhøj. Foto: Herlev Hospital.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!