Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ejendomsmæglere: Boligejere i Herlev bør ikke frygte skattestigninger

De foreløbige ejendomsvurderinger, som netop er blevet offentliggjort, får flere boligejere til at bekymre sig om eventuelle boligskattestigninger næste år. Ifølge tre ejendomsmæglere fra Herlev har størstedelen af boligejerne i Herlev Kommune ingen grund til bekymring.

Størstedelen af boligejerne i Herlev skal ikke bekymre sig om boligskattestigninger næste år.

Sådan lyder det fra ejendomsmæglerne, Rasmus R. Kreilgaard fra EDC, Casper Holm fra DanBolig Herlev og Jannick Schønemann fra Nybolig, som Herlev Bladet har snakket med.

LÆS OGSÅ: Flere boliger til salg i Herlev

Landets 1,7 millioner boligejere fik den 12. september adgang til de nye foreløbige ejendomsvurderinger, som for manges vedkommende har budt på markante stigninger.

Det har skabt bekymring blandt flere boligejere, da de frygter, at deres boligskat vil stige kraftigt, når deres ejendomsvurdering er steget.

Men ifølge de tre lokale ejendomsmæglere kan de fleste boligejere, heriblandt boligejerne i Herlev, slå koldt vand i blodet.

Ingen grund til bekymring

Fra 1. januar 2024 får vi nye regler for boligskat, som betyder, at fire ud af fem boligejere vil opleve en skattelettelse, og de resterende får en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi.

Det betyder, at de boligejere, der har købt en bolig inden 2024, ikke skal betale højere samlede boligskatter i 2024, end de gør med de nuværende skatteregler. Det fremgår af Vurderingsportalen.

Derfor pointerer Rasmus R. Kreilgaard fra EDC, at det er en misforståelse, at nogle tror, at boligejere skal betale mere i skat.

For mig er det vigtigt at pointere, at de fleste boligejere, også i Herlev, vil opleve, at deres boligskat enten vil falde eller være uændret

»For mig er det vigtigt at pointere, at de fleste boligejere, også i Herlev, vil opleve, at deres boligskat enten vil falde eller være uændret,« siger Rasmus R. Kreilgaard og tilføjer:

»Det er rigtigt, at ejendomsvurderingerne stiger, men satsen for beregning af skatten falder også.«

Ifølge Casper Holm fra DanBolig Herlev skal de nuværende boligejere i blandt andet Herlev derfor ikke frygte, at de pludselig bliver ramt af en stor skattestigning.

»Skatterabatten gælder jo, indtil man sælger sin bolig. Der er nogle boliger, hvor skatten enten falder eller stiger, men det har først en betydning for den næste ejer og ikke for den nuværende ejer,« siger Casper Holm.

Blot foreløbige vurderinger

Da de nye ejendomsvurderinger er foreløbige, pointerer Jannick Schønemann fra Nybolig, at boligejerne ikke må lægge for meget i de foreløbige vurderinger. Der er en sandsynlighed for, at de foreløbige vurderinger og de endelige ejendomsvurderinger ikke kommer til at stemme overens.

»Boligmarkedet er jo meget uforudsigeligt. og da det jo kun er en foreløbig vurdering, kan man risikere en fejlbehæftet skatteopkrævning,« siger Jannick Schønemann og tilføjer:

»Jeg har også indtrykket af, at der er nogen ejendomstyper, der er ret fejlbehæftede, så vi skal også passe på med at lægge al for meget i de foreløbige vurderinger.«

Den endelige ejendomsvurdering forventes at komme i 2025.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!