Ejer af slikbutik ærgerlig over kritik: “Det er altså en ordentlig butik”
Nu kommer ejeren af Candy Yo Berry med sin version efter Fødevarestyrelsens indskærpelser.
Efter en dårlig smiley fra Fødevarestyrelsen, som kastede en kritisk artikel af sig i Herlev Bladet, har Herlev Bladet af flere omgange forsøgt at kontakte bestyreren af slikbutikken Candy Yo Berry. Men uden held. Nu har Sunny Singh imidlertid valgt at stå frem. Både fordi han er ærgerlig over kritikken, men også for at komme med sin forklaring. For som han understreger:
»Det er altså en ordentlig butik. Vi har altid haft en glad smiley. Det er ikke sådan en forretning, der halter med tingene, vi har styr på al form for papirarbejde, så det gør mig ked af det med den sidste smiley. Også at de har været hernede, mens jeg ikke har været her,« fortæller han
LÆS OGSÅ: Kendt slikbutik bryder regler
Mere herom senere, men først en opsummering:
I december sidste år fik Candy Yo Berry flere indskærpelser af Fødevarestyrelsen blandt andet for ikke at kunne fremvise dokumentation på 312 bland-selv-slik-kasser i butikken, for ukorrekt mærkning af flere varer i butikken og for at sælge hjemmelavede vanillekranse og pebernødder. Noget kunne tyde på at sidstnævnte indskærpelse gentog sig for nylig, da butikken skrev på Facebook, at man nu ville til at sælge hjemmelavede cheesecakes.
»Jeg har en, der skriver mine opslag for mig, en der markedsfører for mig, og personen havde skrevet ‘hjemmelavede’, men det er de ikke. Det er ikke noget, vi selv står og bager. De er købt af en bager fra Islev,« fortæller Sunny Singh, der oplyser, at han overtog butikken i foråret 2022.
Kagerne kom aldrig
Ifølge Fødevarestyrelsen vil der formentlig være tale om en væsentlig ændring af butikkens aktiviteter, hvis man vil til at sælge kager, og det skal anmeldes til styrelsen. Havde du gjort det forinden?
»Nej, men jeg er blevet klogere på reglerne siden. Jeg kendte dem ikke på det punkt,« forklarer bestyreren, der i forhold til salget af hjemmebag sidste år forklarer, at det var søsteren, der havde bagt med det formål at tjene penge til en lokal børnehave.
jeg er blevet klogere på reglerne siden. Jeg kendte dem ikke på det punkt
Kagerne var ifølge ham blevet sat til salg i butikken uden hans vidende, og før han kunne at reagere, og dagen efter kom Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg og opdagede dem. Han påpeger dog, at ingen af kagerne nåede at blive solgt.
Det samme gælder i øvrigt for de annoncerede cheesecakes, fordi de ifølge ham aldrig fik kagerne leveret. Hvorfor, kan han ikke svare på, og specifik hvilken bager/konditor kagerne blev bestilt hos, kunne han ikke på stående fod huske, men han vil ikke afvise, at Candy Yo Berry måske på et senere tidspunkt vil til at sælge kager.
Har været ude og rejse
Hvad er din forklaring på nogle af de indskærpelser, som Fødevarestyrelsen nævner i sin kontrolrapport?
»Jeg har været på en længere ferie, og de piger, der står hernede, har ikke været i sand til at fremvise sporbarhed på, men den har jeg nu eftersendt,« oplyser Sunny Singh, der ikke har været kontaktbar, mens han har været væk.
Han påpeger, at han selvfølgelig har han dokumentation på alle 312 kasser slik.
LÆS OGSÅ: Skolernes skakdag skaber fællesskab
»Der var tale om nye piger, og de kan jo ikke stå i butikken og finde kvitteringer, men jeg kan altid lige meget hvad fortælle folk, hvad slikket indeholder. Nogle af boksene var det ikke skrevet på, men jeg har en mappe på min computer, som fortæller, hvad alt slikket indeholder,« forklarer han, der ærgrer sig over situationen.
»Men det kan jeg ikke gøre så meget ved nu.«
Afviser ulovligt salg
Hvad så næste gang der er opfølgende fødevarekontrol, hvilken smiley regner du med at få det?
»Den bliver glad,« understreger Sunny Singh, der også gerne vil svare på de påstande, som flere borgere på Facebook er kommet med i kølvandet på den nylige omtale.
Sælger I cigaretter til stykpris under desken?
»Nej, men vi sælger pakker.«
Sælger I datovarer, altså varer, der har overskredet sidste salgsdato?
»Ja, og du må gerne sælge varer, der er udløbet, hvis du skriver på dem, at de er udløbet. Vi har aldrig solgt datovarer uden at skrive det på dem,« fortæller Sunny Singh og uddyber, at han sammen med en medarbejder løber butikkens varer igennem en gang om måneden for at spotte de varer, der er ved at udløbe, og de bliver så efterfølgende solgt billigere.
Der er lukket for kommentarer