Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kendt slikbutik bryder fødevareregler – igen

Candy Yo Berry fik i december sidste år flere indskærpelser fra Fødevarestyrelsen om brud på reglerne. Nu ser det ud til, at butikken bryder reglerne igen.

14. december sidste år modtog slikbutikken Candy Yo Berry på Bangs Torv flere indskærpelser fra Fødevarestyrelsen for blandt andet at sælge hjemmebagte vanillekranse og pebernødder uden sporbarhed. Fødevarevirksomheder må nemlig kun modtage fødevarer fra autoriserede eller registrerede fødevarevirksomheder.

Nu tyder meget på, at den er gal igen. I et opslag på slikbutikkens Facebookside reklamerer man for igen at ville sælge hjemmebag fredag og lørdag denne uge.

 

Herlev Bladet har spurgt Fødevarestyrelsen, om det er lovligt og modtaget følgende skriftlige svar:

‘Hvis en slikbutik vil til at sælge ”hjemmebag”, er det formentlig en væsentlig ændring af aktiviteter, som virksomheden skal anmelde til Fødevarestyrelsen. Det skal dog vurderes konkret ud fra de aktiviteter, virksomheden i forvejen har. Spørgsmålet er så, hvad der forstås ved ”hjemmebag”:

  • Hvis bagningen foregår i butikken, er der uden tvivl tale om en væsentlig ændring af aktiviteter, som virksomheden skal anmelde til Fødevarestyrelsen.
  • Hvis bagningen foregår hjemme hos ejer eller en ansat, må ”hjemmebaget” ikke leveres til og sælges i butikken.’

I forbindelse med sidstnævnte understreger Fødevarestyrelsen, at det skal forstås sådan, at slikbutikken hverken må sælge eller modtage hjemmebag.

LÆS OGSÅ: Thaimassør afsløret i løgn

Til gengæld må man ifølge Fødevarestyrelsen godt sælge mindre mængder af hjemmelavet mad herunder hjemmebag fra sit hjem uden at være registreret som fødevarevirksomhed. Man driver stadig fødevarevirksomhed, men under bagatelgrænsen, så man ikke skal være registreret, men man har ansvar for, at forbrugerne ikke bliver syge af maden.

‘Man må sælge op til 4-5 portioner om ugen for eksempel 4-5 brød, kager eller måltider,’ skriver styrelsen.

Ingen bemærkninger

I Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra sidste år indskærpes det også, at slikbutikken manglede dokumentation for sporbarhed på sine 312 kasser med bland-selv-slik. Det var altså ikke muligt at identificere, hvor slikket kom fra. Desuden manglede butikken også korrekt mærkning på 10 produkter, som blev udtaget ved en stikprøve.

Candy Yo Berry’s forpagter havde dengang ingen bemærkninger.

Herlev Bladet har forsøgt at kontakte forpagteren af butikken for at få en forklaring på de nævnte indskærpelser og brug på fødevarereglerne. Men efter adskillige forsøg er det endnu ikke lykkedes at få kontakt til vedkommende.

Vi følger op på historien, såfremt der kommer et svar.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!