Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

En femtedel flere ansøgere til Herlev Gymnasium

Herlev Gymnasium & HF's målrettede initiativer for at promovere gymnasiet har givet pote, mener rektor.

Tiden med faldende elevtal på Herlev Gymnasium & HF kan være slut. I hvert fald oplyser gymnasiet i en pressemeddelelse, at man har fået 19,7 procent flere førsteprioritets-ansøgere til STX-uddannelsen sammenlignet med sidste år.

»Det er jo en ret tydelig fremgang i vores ansøgertal, som vi er både stolte og ydmyge omkring. Jeg er overbevist om, at årsagen til stigningen skal findes i de mange nye initiativer, der er blevet søsat de seneste par år her på HG. Vi har udviklet os enormt på flere områder i den seneste tid. Og jeg er sikker på, at det har påvirket søgetallet, at Herlev Gymnasium & HF har arbejdet fokuseret på at styrke både elevtrivsel og den faglige løfteevne. Vi har et lærerkollegie bestående af meget engagerede undervisere, der vægter nærhedsrelationer til eleverne højt. Det får vi positiv respons på,« siger rektor Mads Glendorf i pressemeddelsen.

Bedre end landsgennemsnittet

Her fremgår det også, at andelen af ansøgere til gymnasiet er faldet fra 41 procent til 40,2 procent på landsplan, hvilket blandt andet. kan forklares med mindre ungdomsårgange. Herlev går altså imod strømmen.

Det er ikke mange år siden, at Herlev Gymnasium & HF kæmpede med faldende elevtal, hvilket til sidst førte til nuloptag i 2022. Det arbejder man stadig på at få udlignet. For eksempel er der i dette skoleår ingen 2.g’ere på grund af nuloptaget, mens der i skoleåret 2024-2025 vil være 1.g’ere og 2.g’ere, men ingen 3.’gere. Forventningen er derfor, at der i forbindelse med det nye skoleår 2025-2026 igen vil komme normaltilstand.

LÆS OGSÅ: Sådan får vi flere elever til at vælge Herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!