Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Endnu en oval rundkørsel i Herlev: Letbanearbejdet er nået til Tornerosevej

Arbejdet med letbanen skrider frem i Herlev, og det betyder endnu en oval rundkørsel. Denne gang i krydset ved Borgmester Ib Juuls Vej og Tornerosevej.

Etableringen af Hovedstadens Letbane er næppe gået nogle i Herlevs næse forbi, og anlægsarbejdet er allerede nået endnu et godt stykke.

Nu er turen så kommet til at få ombygget midten af krydset ved Borgmester Ib Juuls Vej og Tornerosevej, og derfor bliver krydset midlertidigt omdannet til en oval rundkørsel, som vi allerede kender det fra Herlev Ringvej.

Omlægningen af trafikken i krydset kommer til at foregå i løbet af uge 24. Det oplyser Hovedstadens Letbane i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Herlev Kommune skal betale over to millioner kroner mere om året for letbanen: “Det er ærgerligt”

Den ovale rundkørsel kommer til at bestå af fem ben – et mod nord til Gladsaxe, et mod Borgmester Ib Juuls Vej, et mod shunten til Herlev Hospital, et mod syd til Glostrup og et mod Tornerosevej.

Lyreguleringen i krydset vi i forbindelse med arbejdet blive slukket, og der er derfor ubetinget vigepligt, når du som bilist skal ind i rundkørslen – præcis som i en almindelig rundkørsel. Fodgængerovergange vil blive placeret ud for Runddyssen og ved Tornerosevej. Busstoppestederne vil også blive placeret ved overgangen ved Runddyssen. Bus 5C vil fortsat have holdeplads ved Præstebro Kirke.

Arbejdet i krydset kommer til at vare til slutningen af november 2023.

Tornerosevej spærres

I krydset ved Hjortespringvej og Tornerosevej skal der også arbejdes. I løbet af uge 25 vil både midten af krydset og hele højre side set mod nord derfor blive spærret af.

Det betyder, at Tornerosevej bliver spærret for ind- og udkørsel. I stedet skal bilister benytter Tornerosevej den Borgmester Ib Juuls Vej.

LÆS OGSÅ: Officiel indvielse af grøntsags-kunst: “Man bliver lidt overrasket”

Spærringen af Tornerosevej skyldes, at jorden i krydsets nordøstlige hjørne er blød, og den skal derfor skiftes ud. Arbejdet forventes at vare til midten af oktober 2023.

Letbaneselskabet skriver, at omlægningerne af trafikken ikke kan undgås at være generende i perioder. Det vil også give både længere rejsetid og støj, hvis man er bosat i nærheden af anlægsarbejdet.

Størstedelen af arbejdet bliver udført på hverdage kl. 7-22 og weekend kl. 8-18.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!