Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Et flertal udenom S støtter nu forslaget om en borgerrådgiver i Herlev

Der har længe været politisk uenighed om, hvorvidt der skal ansættes en borgerrådgiver i Herlev Kommune. Nu tegner der sig et politisk flertal, der støtter op om forslaget uden om Socialdemokratiet.

Diskussionen om at ansætte en borgerrådgiver i Herlev er ikke ny tværtimod. 

Socialistisk Folkeparti har sammen med Enhedslisten længe kæmpet for at få en borgerrådgiver til Herlev, men der har ikke været et flertal for forslaget i kommunalbestyrelsen. 

Særligt Socialdemokratiet har været tøvende i forhold til  en klar udmelding om deres holdning til forslaget.

Ifølge Betina Skovby (SF), der er kommunalbestyrelsesmedlem, har Socialistisk Folkeparti længe arbejdet hårdt på at få et flertal i kommunalbestyrelsen. 

»Der er mange argumenter for at få en borgerrådgiver. Eksempelvis er der en del borgere, som simpelthen ikke selv orker at klage over en sag. Det kan en borgerrådgiver hjælpe borgeren med,« siger Betina Skovby.

En borgerrådgiver er ansat af kommunalbestyrelsen, men er en uafhængig og neutral person, der kan rådgive og vejlede borgerne i forhold til eksempelvis klagemuligheder og sagsbehandling. 

Borgerrådgiverens formål er, at høre borgerens side af sagen, og sørge for at borgerens behandling er i overensstemmelse med vedkommendes rettigheder og lovgivningen på området. 

Der er mange argumenter for at få en borgerrådgiver. Eksempelvis er der en del borgere, som simpelthen ikke selv orker at klage over en sag

LÆS OGSÅ: Louise-sagen efter grundlovsforhøret

Flertal for forslaget

Herlev Bladet har talt med Deniz Kücükavci (RV) og Henrik Hilleberg (C), der  fortæller, at begge partier nu støtter op om forslaget om at ansætte en borgerrådgiver i Herlev.

Det betyder, at der tegner sig et flertal udenom Socialdemokratiet.

For Betina Skovby er det gode nyheder, at der nu er et politisk flertal, der støtter op om forslaget.

»Det tænker jeg da, er rigtig dejligt. Der nærmer sig en beslutning,« siger hun og tilføjer: 

»Vi kommer til at rykke rigtig meget på det,« siger hun. 

Håb om enighed 

Socialdemokratiet har endnu ikke taget en beslutning. Det fortæller kommunalbestyrelsesmedlem Gitte Friberg Bomholdt (S).

»Vi har jo valgt, at vi ville undersøge behovet, før vi traf en beslutning. Derfor er vi ikke fuldstændig afklaret endnu, da vi er midt i processen,« siger hun og tilføjer: 

»Det er ikke en afvisning, vi vil bare gerne gøre det ordentligt første gang,« siger hun.  

Betina Skovby håber på, at Socialdemokratiet også ender med også at bakke op om forslaget, så alle partier i kommunalbestyrelsen er enige. 

Der er jo ingen tvivl om, at vi får en borgerrådgiver til Herlev

»Jeg tror på, at funktionen vil stå meget stærkere, hvis vi er enige om det,« siger Betina Skovby og tilføjer: 

»Men ellers kan vi jo gøre det alligevel,« siger hun og hentyder til, at et flertal i kommunalbestyrelsen betyder, at de andre partier kan træffe beslutningen uden om Socialdemokratiet.

»Der er jo ingen tvivl om, at vi får en borgerrådgiver til Herlev,« siger Betina Skovby og fortæller, at der inden længe vil blive lavet et konkret forslag. 

LÆS OGSÅ: Hvad betyder de nye P-regler for Herlev 

Sagen kort: 

  • Forslaget om at ansætte en borgerrådgiver i Herlev Kommune har længe været politisk diskuskuteret, men har aldrig ført til en endelig beslutning. 
  • Der har tidligere været en borgerrådgiver i Herlev, men dengang blev tilbuddet ikke benyttet i tilstrækkeligt omfang. Derfor har et af argumenter mod at ansætte en ny borgerrådgiver været, at der ikke har været et behov for en borgerrådgiver i Herlev. 
  • I konstitueringsaftalen mellem S, SF, EL og RV står der, at partierne vil arbejde for muligheden for at ansætte en borgerrådgiver i Herlev. Den proces er lige nu i gang.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!