Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hvad betyder de nye p-regler for Herlev?

1. maj kom der nye landsdækkende parkeringsregler. Læs her, hvor du gerne må smide kareten, og hvor du ikke må.

Med mindre der skiltes, kan det være svært at gennemskue, hvor man gerne må parkere i Herlev, og hvor man helst ikke skal efterlade sin bil. Med de nye parkeringsregler fra 1. maj kan det være endnu sværere. Og dog. For det er trods alt ikke astrofysik, vi taler om.

LÆS MERE: FDM forklarer reglerne

De nye regler går nemlig primært ud på, at man ikke længere må parkere i ‘skillerabatter’ i byerne. Altså i de rabatter, der adskiller færdselsarealer fra hinanden som for eksempel fortov og kørebane. I Herlev er græsrabatten på Herlev Hovedgade mellem kørebanen og cykelstien et godt eksempel på en skillerabat.

Helt til højre for eksempelvis et fortov, i yderrabatten, er det stadig lovligt at parkere, med mindre skiltning siger noget andet.

Kan tillade parkering i skillerabatter, men…

»Som altid er den sikreste løsning at holde i vejbanens kant, men man skal naturligvis stadig være opmærksom på ting som skilte og vejkryds, så man er sikker på at overholde alle de andre regler om standsning og parkering, der eventuelt måtte gælde, der hvor man ønsker at standse eller parkere sin bil,« lyder det fra Dennis Lange, chefkonsulent i FDM, i et opslag.

I kommunerne har man mulighed for fremadrettet at tillade parkering i skillerabatterne på udvalgte strækninger, som i så fald markeres med skiltning. ‘På den baggrund har Herlev Kommune igangsat en undersøgelse af, om der er strækninger, hvor parkering i skillerabatterne fremadrettet skal tillades. Indtil en eventuel skiltning er etableret, er det ikke tilladt at parkere i skillerabatterne,’ lyder det i en mail fra Helle Lagersted Jørgensen, teamleder for Trafik i Herlev Kommune.

Må stadig parkere med to hjul på fortov

Hun understreger, at de nye regler ikke ændrer kommunens bekendtgørelse om standsning og parkering.

Heraf fremgår det blandt andet, at man stadig godt må parkere med to hjul på fortovet, med mindre anden skiltning forbyder det. Det er nemlig op til den enkelte kommune, om det skal være tilladt.

Man kan læse mere om de forskellige parkeringsregler i Herlev her.

Parkerer man ulovligt, kan det medføre en bøde på 510 kroner.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!