Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

FDM: Herlev Kommune bør betale bøderne tilbage

De bilister, som har fået parkeringsbøder for at parkere ved Herlev Bibliotek, mens der har været en misvisende skiltning, bør ifølge brancheorganisationen FDM få deres bøder refunderet. Det kan vise sig at være mange.

For Forende Danske Motorejere bedre kendt som FDM er sagen klar. De bilister, som har fået en bøde for at parkere langs Herlev Bibliotek, bør få deres penge tilbage, så længe skiltningen på stedet har været misvisende.

»Helt grundlæggende skal en kommune have et klart solidt lovgrundlag at pålægge en afgift ud fra, og hvis man har sat skiltning op, som ikke er god nok, så kan man heller ikke pålægge en overlagt afgift. Hvis man så alligevel har gjort det, så må man betale afgiften tilbage til bilisterne. Kommunen ved jo, hvad det er for biler, det drejer sig om,« fastslår Dennis Lange, jurist og chefkonsulent i FDM.

LÆS OGSÅ: Pludselig vil kommunen gerne lave regler om

Kommunen har ikke svaret på, om man vil betale pengene tilbage, men har tidligere udtalt til Herlev Bladet, at man er i dialog med Parkeringskontrol Nord, som har udstedt bøderne. Derudover at de berørte borgere også altid kan klage over bøderne. Men det giver Dennis Lange ikke meget for.

»Det fritager ikke kommunen for af egen drift at rette op på fejl, den har lavet. Det har den faktisk en forpligtigelse til,« siger han.

Mange skal måske have pengene tilbage

Hvor mange bilister, det drejer sig om, vides endnu ikke. Men skiltningen har været misvisende siden 2017. Her satte Herlev Kommune nye skilte op, netop fordi mange borgere havde klaget over bøder for at parkere ulovligt langs biblioteket. Noget de ikke mente, at det eksisterende zone-skilt, der betød ‘legende børn’ gjorde dem opmærksomme på.

Parkeringskontrol Nord, som kommunen har hyret til at kontrollere parkeringer i Herlev, var dog ikke tilfreds med de nye skilte, hvorfor kommunen igen satte nye skilte op i november 2021. Dem var Vejdirektoratet til gengæld ikke tilfredse med, hvorfor de nu også er blevet taget ned, indtil der forhåbentlig kommer nye og retvisende i midt april.

Ingen kontrol ved biblioteket

Indtil da oplyser Parkeringskontrol Nord, at man ikke vil kontrollere parkeringer ved biblioteket, og godt det samme. For der er stadig dagligt bilister, der parkerer langs biblioteket. Ifølge tal fra kontrolinstansen har man fra start november sidste år til start februar i år registreret 67 parkeringsafgifter ved biblioteket/Højbjergvej. Men det samlede tal for bøder, der skal refunderes, kan altså vise sig at være meget højere.

Herlev Bladet har spurgt Parkeringskontrol Nord, hvor mange bøder der er blevet givet ved biblioteket i perioden fra 2017 til 2022, men har endnu ikke modtaget svar.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!