Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Flere store bøder for besiddelse af lattergas

Tre unge mænd står til klækkelige bøder for besiddelse af lattergas.

Københavns Vestegns Politi har i den seneste tid skærpet sit fokus på borgere, der besidder og/eller kører bil med lattergas i kroppen. Det ses ikke mindst af bødeblokken, som er blevet flittigt brugt i årets første måneder, hvor også antallet af sigtelser for besiddelse af lattergas har ligget højt.

LÆS OGSÅ: Minister sætter skub i arbejdet med hårdere straffe

Nu er den så gal igen. Politiet oplyser på det sociale medie X, at man har givet tre unge mænd bøder for netop besiddelse af lattergas deriblandt en 22-årig mand fra København, som skal betale 3.000 kroner i bøde for natten til 1. januar ved Mileparken i Herlev at besidde 355 gram lattergas.

Kan ende i retten

Udover ham har man også givet en bødestraf på 5.000 kroner til en 21-årig mand fra Ballerup for at besidde fire flasker lattergas – i alt 2.560 gram i Fabriksparken i Albertslund samt 3.000 kroner i bødestraf til en 22-årig mand fra Brønshøj for at besidde 640 gram på Stadionvej i Glostrup.

Politiet oplyser, at hvis de unge ikke vil betale bøderne, går sagerne i retten.

Københavns Vestegns Politi har i årets første to måneder rejst sigtelser i 64 sager for besiddelse af lattergas.

1. juli 2023 blev det forbudt for almindelige borgere at besidde og sælge lattergaspatroner uanset mængde på offentlige steder, skoler og institutioner og lignende. Bliver man taget af politiet med lattergas på sig, kan det give bøder på alt fra 3.000 kroner (for op til 1.349 gram gas) til 50.000 kroner (over 2.700 gram gas). Derudover kan det koste over 10.000 kroner i bøde for at besidde lattergas i køretøjer.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!