Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Gratisal har lavet den nemme lønseddel

Ny Herlev-virksomhed har udviklet et online lønsystem, der ifølge virksomheden er til fordel for lønmodtagere og arbejdsgivere. Og det er der både penge og arbejdspladser i.

AM-bidrag, ATP og A-skat. Mange har svært ved at gennemskue deres lønsedler og noterer sig blot, at der er røget penge ind på kontoen til den første.

Det vil virksomheden Gratisal lave om på og har derfor udviklet et netbaseret lønsystem, som ifølge virksomhedens stifter er til at forstå og bruge for både lønmodtagere og arbejdsgivere.

»Lønsedlen skal være mere forståelig og gennemsigtig, og man skal ikke være lønprogrammør, som jeg kalder det, for at kunne bruge det«, fortæller Frants Moraitis, der vil gøre op med de eksisterende systemer, som ifølge ham er forældede og tunge.

Tunge lønsystemer

»Jeg har i mange år siddet med lønoutsourcing blandt andet i store virksomheder som KPMG og PWC (revisionsvirksomheder, red.), og her brugte man op til otte forskellige lønsystemer for at dække alle behov. Og selvom jeg gjorde opmærksom på det, var der ingen af dem, der udbød lønsystemerne, der gad lytte.  Simpelthen fordi de tjente for mange penge og var bange for at miste kunder, hvis de skulle ændre noget«, forklarer han, der mener potentialet for noget nyt er stort.

»De lønsedler, der laves i dag, svarer til at udlevere kontrakter på russisk«, vurderer Frants Moraitis, og oplyser, at en undersøgelse lavet af YouGov viser, at hver fjerde af Danmarks 2,7 millioner lønmodtagere også har oplevet fejl på lønsedlen inden for det sidste år.

Derfor har hans produkt sin berettigelse, mener han.

»Vores system er intuitivt, billigere og vi kommer med små goder, som gør livet bedre for medarbejderne«, oplyser han og nævner rabatordninger og funktioner, hvor man direkte kan registrere sygdom, ferie, overarbejde, udlæg, kørsel og så videre.

Vækst 

Opbakningen til Gratisal har da også vist sig fra den gode side, og efterspørgslen er ifølge ham stigende.

Siden opstarten i marts 2016 og frem til  maj i år har han fået 1.111 kunder, de 700 siden årsskiftet.

»Jeg regner med, at vi kommer til at ansætte en ny hver måned, og vi søger allerede nu yderligere tre medarbejdere«, fortæller Frants Moraitis, der kører Gratisal side om side med sin anden virksomhed fra 2010 Capworks , som arbejder med økonomiopgaver og itudvikling.

»I 2016 var vi sammenlagt de to virksomheder imellem fem mand, og nu er vi oppe på 20«, lyder det fra iværksætteren, der startede i Brøndby, men flyttede til Herlev for nylig.

Til Herlev

»Vi flyttede til Herlev, fordi en del af vores kunder er her, og så er det nemt at komme til og fra«, forklarer han og tilføjer, at de nye lokaler også giver mulighed for at udvide.

Derudover vil han gerne bidrage med vækst til kommunen, og det skulle der være gode forudsætninger for hans strategi taget i betragtning.

»Der er voldsom konkurrence på markedet, men vi var de første blandt de nye, og vores mål er at nå op på 200.000 lønsedler i Danmark inden for fire år. Og næste år lancerer vi systemet i udlandet«, fortæller Frants Moraitis, der investerer 200.000 kroner hver måned af egen lomme for at sikre virksomhedens uafhængig og stabilitet flere år frem.

»Jeg vil revolutionere løn- og personalestyring, og hvis jeg mener muligheden er der, så er det tosset ikke at udnytte den«, fastslår han, der i parentes bemærket faktisk tidligere har boet i Herlev.

Nu er han tilbage, og denne gang har han tænkt sig at blive.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!