Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Grøn daginstitution bliver yderligere forsinket

Det er ikke lykkedes at finde en ny entreprenør. Se her, hvor meget den nye daginstitution ved Herlev Byskole afdeling Eng bliver forsinket, og hvad forældrebestyrelsesformanden tænker om det.

Børn, personale og forældre fra Enghuset må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, før de kan flytte over i den nye daginstitution ‘Det grønne børnehus’ på Engløbet.

I en skrivelse sendt fra Herlev Kommune til alle forældre fremgår nemlig, at færdiggørelsen af den nye daginstitution bliver yderligere forsinket.

Nærmere betegnet et halvt år, og regner man fra den senest udmelding om forventet åbning, som var marts 2023, betyder det, at børnehuset først vil kunne tage imod børn i efteråret næste år.

Det ærgrer forældrebestyrelsesformand Iben Husted Nielsen.

»Det er super ærgerligt, og vi er da skuffede som forældre, men samtidig er det også en situation, hvor det er svært at give nogen skylden. Det er en masse omstændigheder, der har gjort det, så vi kan ikke gøre noget andet end at prøve at få det gjort så godt i Enghuset indtil da og endnu en gang vente,« lyder det fra formanden.

Hun vurderer ikke umiddelbart, at det vil få konsekvenser for børnene.

LÆS OGSÅ: Færdiggørelse af daginstitution udskudt til marts 2023

»Jeg tror ikke, det kommer til at betyde så meget for børnene. De har jo deres vante hverdag, men det er klart, at de rammer, vi forventer at flytte ned i, er jo bedre, end dem vi har, så selvfølgelig kommer det til at betyde en opgradering i forhold til deres hverdagsliv i institutionen, men i og med at de kun kender det, de har nu, så tror jeg ikke de kommer til at mærke det,« tænker Iben Husted Nielsen.

Det skulle da lige være de større børn, som har fulgt med i byggeriet og glædet sig til at flytte over i nye rammer. Nogle af dem vil så ikke kunne nå at flytte over, før de skal starte i skole.

Venter med at planlægge

Hvad kommer det til at betyde for jeres planlægning – om noget?

»Nu har vi prøvet at have noget i kalenderen allerede to gange nu, så vi har måske ligesom lært, at vi skal være lidt tættere på, før vi kan planlægge,« påpeger formanden og bemærker, at der jo nu er udsigt til at skulle vente et år, før de kan flytte.

Vi glæder os meget, så det er klart, at det er skuffende. Det har været mange år, at Enghuset har trængt til den opgradering, som skulle komme nu, så det er simpelthen en torn i øjet, at det lige rammer vores byggeri.

»Vi glæder os meget, så det er klart, at det er skuffende. Det har været mange år, at Enghuset har trængt til den opgradering, som skulle komme nu, så det er simpelthen en torn i øjet, at det lige rammer vores byggeri, men som sagt er det lidt uden for vores hænder, og jeg har indtryk af, at forvaltningen gør, hvad de kan. Det vælger vi at stole på og så ellers afvente og samarbejde,« lyder det fra Iben Husted Nielsen, der dog for egen regning undrer sig over at man som kommune ikke er bedre stillet i konkurssager.

»Det er super sårbart, at vi både har en børneinstitution og en skole, der bliver ramt,« bemærker hun og tager forbehold for, at hun ikke har indsigt i, hvordan den byggetekniske proces fungerer.

Sender i genudbud

Tidsplanen for Det grønne børnehus er efterhånden blevet udskudt nogle gange. Efter at entreprenøren JFP A/S gik konkurs i juni, blev færdiggørelsen sendt i udbud for at finde en ny entreprenør, der kunne overtage, og hvis alt gik efter planen, var det forventningen, at Enghuset kunne flytte ind til marts 2023.

Men på et lukket punkt på det seneste kommunalbestyrelsesmøde onsdag valgte en enig bestyrelse at sende opgaven i genudbud, fordi de indkomne tilbud ikke var ’tilstrækkeligt attraktive’. Hvad der ligger i det, vides ikke.

Herlev Kommune har også tidligere meldt ud, at renoveringen af skolens fagfløj ville kunne stå færdig til november. Den plan skulle stadig holde, forlyder det.

Lejekontrakten med Enghuset er i øvrigt uopsagt, så børn og personale kan blive der, mens de venter.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!