Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Gymnasium & HF får knap 40 mio. i kompensation for elevstop

De nuværende elever på Herlev Gymnasium & HF kan se frem til ekstra forkælelse næste skoleår. Herlev Gymnasium & HF har fået kompensation, fordi de ikke kan optage nye elever efter sommerferien. Det fortæller rektor Jan Vistisen.

Når eleverne på Herlev Gymnasium & HF vender tilbage efter sommerferien, så vil der være udsigt til nye undervisningsmuligheder og arrangementer. 

Herlev Gymnasium har nemlig fået 38,8 mio. kr. i kompensation for, at de må mangle en hel årgang af elever det kommende skoleår. Det fortæller rektor Jan Vistisen.   

»Økonomisk er vi på den grønne gren. Vi er jo blevet kompenseret og mere til, så vi har mulighed for at lave nogle ekstra ting. Så det er jo rigtig positivt,« siger han. 

Kompensationen er allerede gået ind på bankkontoen.  Det betyder, at  Herlev Gymnasium & HF kan forsætte på normal vis, og at lærerne kan arbejde på fuld tid, selvom de ikke har lige så mange undervisningstimer, som de plejer.

Men ikke alting er normalt, for der vil være færre elever på skolen. Det ser Jan Vistisen positivt på, da kompensationen vil komme de nuværende elever til gode. 

Økonomisk er vi på den grønne gren

»Det er jo klart, når vi mangler en hel årgang, så vil vi være meget få. Så er det lidt ligesom at være alene hjemme. Så skal man jo have ekstra forkælelse med flere events ud af huset,« siger han og tilføjer:

»Vi kommer til at lave alle mulige forskellige ting for, at det bliver rigtig fedt at være alene hjemme,« siger han. 

Små valghold, ekskursioner, anderledes fester og spændende events som LAN-aften med popkorn  er nogle af de tiltag, som de nuværende elever vil få glæde af det næste år. 

LÆS OGSÅ: Herlev er klar til at tage imod de første flygtninge

Ingen nye elever

De nuværende elever på Herlev Gymnasium og HF vil være ’alene hjemme’ i skoleåret 2022/2023. Der optages nemlig ikke nye elever det kommende år. 

Det skyldes den politiske aftale om at styre elevsammensætningen på seks danske gymnasier, der har haft udfordringer med en skæv fordeling af elever. En aftale som rektor på Herlev Gymnasium & HF er positiv over.

»Jeg er rigtig glad for, at der endelig er nogle politikere, som har mod på at tage fat på det, som har været en varm kartoffel i mange år,« siger Jan Vistisen. 

På Herlev Gymnasium & HF har der de seneste år været mange elever med anden etnisk baggrund end dansk. Det har været et problem, fortæller Jan Vistisen. 

»Det er ikke nogen hemmelighed, at vi på et tidspunkt har haft 800 elever, det er så faldet ned til 500 elever i løbet af nogle få år. Det er simpelthen, fordi de etnisk danske elever fravælger gymnasiet, når der kommer en for høj koncentration af elever med anden etnisk baggrund,« siger han. 

Det kommende skoleår, hvor der ikke optages nye elever, vil det samlede antal elever på Herlev Gymnasium & HF falde til omkring 250 elever i alt. Ifølge rektor Jan Vistisen vil det ikke få økonomiske konsekvenser, fordi de har fået kompensationen.

Jeg er rigtig glad for, at der endelig er nogle politikere, som har mod på at tage fat på det, som har vært en varm kartoffel i mange år

En ny fremtid 

Selvom der det næste års tid vil være færre elever på Herlev Gymnasium & HF, så mener Jan Vistisen, at elevstoppet og den nye fordeling af elever er det, der skal til før, at der kommer en bedre sammensætning af elever på skolen.

»Jeg tror jo, at om ganske få år, så ligner vi hinanden alle sammen. Hvis vi alle sammen er ens, så er der ikke noget med, at folk siger ’jeg vil ikke derover’, for vi har jo det samme på hylderne alle sammen,« siger han. 

Jan Vistisen håber på, at når Herlev Gymnasium& HF igen byder velkommen til elever i 2023, at det vil være en mere blandet sammensætning af elever, der starter. 

»Vi vil rigtig gerne have nogle med både brunt hår, blåt hår og lyst hår. Vi vil også gerne have nogle lidt skæve typer, der farver deres hår blåt eller rødt, eller går med bare tæer,« siger han. 

Rektoren håber også, at den nye politiske aftale vil få flere elever fra Herlev til at komme tilbage på gymnasiet. 

»Jeg er rigtig positiv, og jeg er rigtig sikker på, at det nok skal lykkedes at redde det lokale gymnasium,« siger han.

Herlev Gymnasium & HF vil først byde velkommen til nye elever igen i 2023. De skal bruge det næste år på, at gøre klar til at de nye elever starter.

Læs mere om kompensationen for midlertidigt stop for optag af elever her.

LÆS OGSÅ: Røde Kors i Herlev: Sådan kan du hjælpe

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!