Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevborger deltog i datingprogram på TV2 fordi hun var træt af datinglivet i Danmark

35-årige Francesca Elisabeth Kanu fra Herlev savnede initiativ fra de fyre, hun mødte og datede i Danmark. Derfor pakkede hun kufferten, og rejste til Caribien for at date to mænd sammen med 16 andre kvinder.

Hun er iført et skrig orange jakkesæt med en sort top under jakken. Neglene er lakeret med rød neglelak, makeuppen pænt lagt og vipperne er lange og voluminøse. Det sorte, lange hår sidder perfekt. Der er ikke noget, at sætte en finger på.

Hvis du har TV2 Play, og hvis du trofast har fulgt med i sæson 2 af datingprogrammet ’Bachelor’, så har du helt sikkert set hende før. 

Det er den 35-årige herlevborger Francesca Elisabeth Kanu, der har været med i dette års udgave af datingprogramet. 

»Jeg valgte, at melde mig til ’Bachelor’, fordi jeg gerne ville prøve noget anderledes – og det er da anderledes i hvert fald,« siger hun og griner. 

Derudover giver herlevborgeren udtryk for, at der også ligger en anden årsag til grund for deltagelsen i dating-programmet.

»Herhjemme har mændende mistet, hvordan de skal behandle kvinder. De tør eksempelvis ikke at spørge så meget ind til en kvinde, hvis de gerne vil på en date. Når man møder fyrene i byen, så skal de lige drikke først, inden de tør komme hen,« forklarer hun og tilføjer: 

»Jeg synes, vi har glemt, hvordan vi skal behandle hinanden, og hvordan kærlighed er. Det virker som om, at mænd er blevet ligeglade, altså nogle mænd. Jeg kan ikke snakke for alle, men i forhold til nogle af dem, jeg har mødt. Jeg er en meget ambitiøs kvinde, så det skal også være en mand, som har fremtidsdrømme og mål i livet, og så skal han vide, hvordan man behandler en kvinde,« siger hun, der derfor søgte mod Caribien for at få en anden datingoplevelse.

LÆS OGSÅ: Vanvidsbilist forsøgte at stikke af 

Tog afsted for kærlighed

I den luksuriøse villa i Caribien boede hun sammen med 16 andre kvinder, der skulle date de samme to mænd som hende selv. 

Det var de to fyre, 27-årige Philip Geisler Berg og 34-årige Kasper Skak, som herlevborgeren tog afsted for at date. 

»Jeg må sige, at da jeg så deres introduktionsvideoer, især med Philip, så fik det mig til at tænke, ’nå ja, han er da lige min type’,« siger hun, der giver udtryk for, at det ikke altid var lige nemt at date i programemt, fordi der var mange kvinder om at date den samme fyr. 

»Det var jeg ikke så begejstret for, men sådan er det bare. Man ved jo, hvad man går ind til,« siger hun og tilføjer:

»Jeg valgte også ’Bachelor’, fordi jeg tænkte, at det var et præsentabelt program, og så selvfølgelig fordi, at fyrene var lækre,« siger hun efterfulgt af et højlydt grin. 

Francesca Elisabeth Kanu var træt af datinglivet i Danmark, hvor hun synes, at mændene ikke rigtig tog initiativ, når hun f.eks. mødte dem i byen. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Egen præsentationsvideo

Når herlevborgeren ikke er i Caribien for at finde kærligheden, så arbejder hun som social- og sundhedsassistent på et plejehjem. Det er et arbejde, som brænder meget for. Derudover er hun også medlem af Socialdemokratiet i Herlev, hvor hun sidder i bestyrelsen, da hun som tidligere flygtning fra Sierra Leone i Vestafrika gerne vil gøre en forskel.

Da hun præsenterede sig selv i programmet, var det også sit arbejde som SOSU-assistent og status som lokalpolitiker, der var i fokus. 

»Det er meget vigtigt for mig, at folk skal kunne kende mig som person. Alt det jeg har sagt (i sin introvideo, red.), det er noget jeg brænder for,« siger hun, der også fortæller, at det var vigtigt for hende, at være med i et program, som hun kunne stå indenfor, og som ikke påvirkede hendes arbejde og politiske status. 

Kamp om mændene 

Derfor prøvede hun også bare at være sig selv mens kameraerne rullede, både når hun var på dates, og når hun var hjemme i villaen sammen med de andre kvinder.

»Vi var der jo alle sammen for kærlighed. Vi fandt hurtigt ud af, at vi skal jo respektere hinanden og have en forståelse for hinanden,« fortæller hun, der også giver udtryk for, at det til tider var svært at finde en balance mellem at være veninder og konkurrenter. 

»Man bliver jo nødt til at tænke, at veninderne er der, men når mændene kommer, så er det noget andet. Man bliver nødt til at adskille det, men jeg tror, at jeg hurtigt fandt frem til, at være ærlig overfor mig selv og sige det, som det er, så jeg ikke skal stå til regnskab for nogle mennesker, kun for mig selv,« fortæller hun. 

Konkurrencen mellem pigerne i villaen kunne særligt mærkes, når der var roseceremoni, hvor fyrene uddelte roser til de kvinder, de gerne ville fortsætte med at date. 

»Hver gang der var roseceremoni, der tænkte jeg bare ’åh gud’. Mit hjerte bankede bare. Jeg må sige, at man er meget usikker, når man står i den situation. Selvfølgelig tænker man, at man gerne vil blive valgt videre. Det er en meget usikker situation, og det er meget hårdt følelsesmæssigt, fordi vi er der jo for kærlighed, og vi vil ikke vælges fra,« fortæller hun.  

Der er roseceremoni i hvert tredje afsnit af Bachelor, men en af ceremonierne var andereldes end de andre.

Det blev ikke i Bachelor, at Francesca Elisabeth Kanu fandt kærligheden, men hun har ikke opgivet håbet endnu. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

 

LÆS OGSÅ: Det her indbringer millioner til kommunen 

Exit fra Bachelor 

Til den sjette roseceremoni var det kvindernes tur til at bekende kulør. De skulle vælge, hvilken af de to fyre, de gerne ville forsætte med at date – og om de overhovedet ville fortsætte jagten på kærligheden i Caribien. 

Francesca Elisabeth Kanu var kommet til et punkt, hvor hun faktisk havde beskuttet sig for slet ikke at give en rose til nogen af fyrene, og i stedet rejse hjem til Danmark. Men før ceremonien skete der noget, der ændrede hendes beslutning.  

»Dagen før kom Philip ind i villaen, hvor jeg tog ham til side og fortalte, hvordan jeg havde det. Han sagde, at han stadig synes, at jeg var spændende, og at jeg havde alle de kvaliteter, en mand havde brug for. Jeg valgte at tro på ham, jeg var jo der for kærligeden. Han krammede mig til sidst og sagde, ’jeg håber, at du giver mig din rose,’ fortæller hun. 

Efter samtalen med Philip Geisler Berg valgte hun at give ham sin rose alligevel. Da alle pigerne havde uddelt deres roser, var det fyrenes tur til at give roserne tilbage til de kvinder, de gerne ville fortsætte med at date. Francesca Elisabeth Kanu  endte med at stå tilbage uden en rose fra Bachelor-fyren. 

»Det tog faktisk ret hårdt på mig, fordi han (Philip, red.) tog røven på mig på TV,« siger hun om den situation, hun stod i. 

Da hun i programmet skulle sige farvel til fyrene, gav hun dem også lige en opsang  med på vejen – dog var den mest henvendt til Philip. Her gav hun udtryk for, at hun følte, at hun havde spildt sin tid på fyrene, der flere gange havde sagt til hende, at hun skulle være tålmodig.

 »Hvis han ikke havde sagt alle de ting dagen før rosecermonien, så havde jeg ikke givet nogen af dem en rose,« siger herlevborgere og tilføjer: 

»Han kunne bare have været ærlig over for mig i stedet for at kigge ud efter, hvor mange roser han ville få,« siger hun. 

Har ikke opgivet håbet

Selvom det ikke var i Bachelor, at Francesca Elisabeth Kanu fandt den store kærlighed, så har hun ikke opgivet håbet.

»Jeg er glad, og jeg har det godt. Jeg har i hvert fald ikke opgivet håbet om kærlighed. Det kommer, når det kommer. Nu har jeg fået noget erfaring, og har fundet ud af, at jeg skal gå efter det, jeg vil,« siger hun og tilføjer: 

 »Inde i villaen har jeg lidt været en rådgiver for pigerne og givet dem gode råd i stedet for at tænke på mig selv,« siger hun. 

Fortryder du, at have været med i Bachelor?

»Nej, bestemt ikke. Jeg ville gøre det om igen, hvis det skulle være. Det har været en kæmpe oplevelse, som jeg aldrig kommer til at fortryde,« siger hun. 

Om Francesca Elisabeth Kanu

  • Hun er 35 år.
  • Hun kommer oprindeligt fra Sierra Leone i Vestafrika.
  • Hun flygtede på grund af borgerkrig, og kom til Danmark som 14-årig. 
  • Hun har boet i Herlev i tre år.
  • Hun arbejder som social- og sundhedsassistent på et plejehjem. 
  • Hun er medlem af Socialdemokratiet i Herlev, hvor hun sidder i bestyrelsen.
  • Hun har stiftet en non-profit hjælpeorganisation (Help The Youth Foundation) i forbindelse med oversvømmelsen i Sierra Leone i 2017.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!