Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevit genfortæller eventyr for at mindske børns tid foran skærmen

Med sine genfortællinger af klassiske eventyr appellerer herlevit Tine Korse til, at børn i højere grad skal læse historier i papirform fremfor på nettet.

En konge og en dronning ønsker at få en baby, men der sker ikke noget. Men i Ministeriet for De Flinke Feer tryller de en baby frem, så kongen og dronningen får deres helt egen prinsesse Rose. Men Fæle-fru-fe vil gøre alt for at få fat i Rose, og faktisk er der kun én person, der kan redde eventyret fra at ende virkelig dårligt – men han ved det ikke engang selv.

Sådan lyder eventyret om Tårne-Rose, der er en genfortælling af det klassiske eventyr, Tornerose. Genfortællingen er skrevet af den 59-årige folkeskolelærer og herlevit, Tine Korse, som i mange år har bearbejdet klassiske eventyr og dramaer til teaterstykker i sin fritid.

Folkeskolelærer og forfatter Tine Korse har skrevet bogen, Tårne-Rose, der er en genfortælling af det klassiske eventyr om Tornerose.

Med sine genfortællinger vil Tine Korse gerne sætte fokus på, at børn i højere grad skal læse bøger i papirform, da hun synes, at børn i dag tilbringer for meget tid på de digitale platformer.

»Jeg vil gerne fortælle historier, som appellerer til, at børn skal læse mere i analoge bøger, fordi de bruger mere og mere af deres tid foran skærmene,« siger hun og tilføjer:

»Der er en sanselighed ved det at læse i papirform, som man ikke får, når man sidder foran en skærm.«

Derfor har hun også haft fokus på at skrive en genfortælling, der både er tilsat humor, tempo og kultur.

»Tornerose er jo et meget kendt eventyr, og så er det endnu sjovere for børnene at læse en historie i papirform, der har fået lidt af et twist.«

LÆS OGSÅ: Herlevit genskaber vikingernes dramatiske og epokegørende tid

Fortællinger for alle

Tine Korse er ikke i tvivl om, at en stor del af hendes inspiration kommer fra sit arbejde som folkeskolelærer, hvor hun tilbringer meget tid med forældre og elever. Derfor er hun også interesseret i at fortælle historier, der både appellerer til børn og voksne, så alle får en god læseoplevelse.

»Jeg vil gerne skrive eventyrer, som er i børnehøjde, men som voksne også kan være med på,« siger hun og tilføjer:

»Den har lidt kant, farver og detaljer, som lægger op til en samtale mellem børn og forældre under læsningen.«

Og Tine Korse er slet ikke færdig med at genfortælle historier i bog- og teaterform, der både rammer i børne- og voksenhøjde.

»Jeg har helt sikkert planer om at skrive flere børnebøger og -teaterforestillinger, som minder om min genfortælling om Tornerose, men det er ikke sikkert endnu, hvilke historier det bliver,« siger hun.

Tårne-Rose udkommer på Wadskjær Forlag og kan købes i boghandlere landet over fra den 28.maj.

ANDRE HISTORIER: Årets sportsprofil i en helt ny udgave

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!