Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevs boligejere får større skattelettelse end de fleste

Den ottendehøjeste skattelettelse for boliger falder i Herlev, oplyser Skatteministeriet.

For mange danskere markerede nytårsaften overgangen til et år med store lettelser af ejendomsskatterne. Fra årsskiftet skønnes 8 ud af 10 boligejere at få en boligskattelettelse på grund af de nye boligskatteregler.

Nu viser en ny opgørelse fra Skatteministeriet, at boligejerne i Herlev kommune får en typisk skattelettelse på 7.500 kroner. Det gør Herlev til den kommune, hvor boligejerne har den ottendestørste skattelettelse på området. De resterende boligejere får til gengæld en skatterabat, som typisk udgør 3.700 kroner.

»7.500 kr. kan mærkes i de fleste hjem. Det giver lidt ekstra luft i husholdningen efter en tid med stigende priser og pres på de flestes økonomi. Og der er tale om en historisk lettelse af ejendomsskatterne på i alt 10 milliarder kroner., som gavner 8 ud af 10 boligejere. Alene i Herlev kommune får 83 procent af boligejerne en skattelettelse,« siger skatteminister Jeppe Bruus (S) i en pressemeddelelse. Tallet 83 procent er også højere end i de fleste kommuner.

Med de nye boligskatteregler sænkes satserne markant. Skatten beregnes foreløbigt på baggrund af de foreløbige ejendomsvurderinger for 2022, som der er foretaget en gennemgående kvalitetssikring af siden, de udkom 12. september 2023.

LÆS OGSÅ: Boligejere i Herlev bør ikke frygte skattestigninger

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!