Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hilleberg i kraftig modstand mod planer, der endnu ikke er lagt: “Jeg er bekymret over udviklingen”

Som borgere i området mener Henrik Hilleberg (C) heller ikke, at etagebyggeri hører hjemme omkring Herlev Hallerne - og det selvom ingen planer om byggeri er lagt endnu.

Der er endnu ingen konkrete planer om etagebyggeri på fire etager i området omkring Herlev Hallerne.

Men i kommuneplanen for 2023-2030 er der foreslået en ændring, der betyder, at der kan bygges på fire etager. Og det har fået Henrik Hilleberg fra Det Konservative Folkeparti til tasterne.

I et opslag på Facebook gør han det klart, at det fra partiets side bliver et rungende nej til byggeri. Til Herlev Bladet forklarer han, at baggrunden for hans opslag bunder i en grundlæggende bekymring over den udvikling, som han har været vidne til i Herlev i mange år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Hilleberg (C) har skrevet nej tak til byggeri på sin profil på Facebook. Privatfoto.

 

»Vi inddrager flere og flere grønne områder og bebygger dem, og det er jeg stærk modstander af. Men helt konkret er opslaget også skrevet ud fra en bekymring om, at hvis man bygger ved Herlev Hallerne, så kommer det til at genere de borgere, der er her i forvejen. Jeg synes, vi skylder dem at tænke på dem først,« siger Henrik Hilleberg.

Ikke en frygt, borgerne skal have

Sine bekymringer er Henrik Hilleberg langt fra alene med. Også borgerne i området frygter, hvad en ændret kommuneplan vil komme til at betyde for udviklingen i området. Faktisk så meget, at de har startet en underskriftindsamling mod etagebyggeri, allerede inden planerne om etagebyggeri er lagt.

Er det ikke hurtigt at gå ud og sige nej til byggeri omkring Herlev Hallerne, når der ikke er nogle planer om byggeri endnu?

»Hvis en kommuneplan giver mulighed for byggeri på den her måde, så kan det også blive en realitet. Og det er ikke en frygt, som borgerne skal have,« siger Henrik Hilleberg.

LÆS OGSÅ: Virksomheder bløder efter afspærring

Men frygten er der. Derfor bad Herlev Bladet også Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), forholde sig til borgernes frygt i sidste uge.

»Jeg har aldrig tænkt tanken, at der skulle bygges etagebyggeri i området. Jeg synes, at det er ærgerligt, at det, der var tænkt som en proces, hvor en dialog med foreningerne og naboerne i området blev startet så tidligt som muligt, er blevet grundlaget for rygtedannelser og bekymringer. Og de rygter skal vi selvfølgelig have bragt på plads,« sagde Thomas Gyldal Petersen.

Behov for opgradering af idrætsfaciliteter

Hele snakken om byggeri i området omkring Herlev Hallerne startede som en snak om at udvikle idrætsfaciliteterne. For de trænger til en opgradering mener både politikere og beboere i området.

LÆS OGSÅ: Vil bebyggelsen af den nye daginstitution skabe flere trafikale udfordringer? Her er kommunens svar

»Alle de ønsker, man har til idrætsfaciliteterne kommer til at kræve rigtig mange boliger, for at finansiere det. Men vi bygger hele tiden, og det er åbentbart blevet et mål i sig selv at bygge,« siger Henrik Hilleberg.

Mener du så ikke, at der er behov for en opgradering af idrætsfaciliteterne?

»Jeg synes helt grundlæggende, at det er korrekt, at en række idrætsanlæg skal opdateres i Herlev. Men hvis alternativerne for at finansiere de opdateringer er gennem boligbyggeri, så kan det godt være, at der er nogle projekter, der i stedet må vente et par år. Vi har pligt til at afsøge mulighederne for at finansiere det på en anden måde end gennem boliger,« siger Henrik Hilleberg.

Så I mener, at idrætsfaciliteterne skal opgraderes, men pengene må ikke komme fra byggeri i området? Hvor skal pengene så komme fra?

»Det bliver meget ensidigt, at alt skal finansieres gennem boliger. Vi kunne i stedet sætte os og se på de muligheder, der er inden for den økonomi, vi har i dag. Og så kan det være, at nogle projekter må vente et par år. Det er vi villige til, hvis det betyder mindre byggeri,« siger Henrik Hilleberg og afslutter:

»Det kan godt være, at vi er nødt til at finansiere noget af det gennem boliger, men måske skal man se på, om de boliger kan blive placeret et andet sted, så det ikke generer de naboer, der allerede er bosat i området.«

Har du kommentarer til artiklen så skriv til redaktion@herlevbladet.dk 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!