Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nyt børnehus på vej i Skovlunde

I foråret 2024 kan børn og forældre træde inden for i et nyt og moderne børnehus i Skovlunde. Børnehuset får blandt andet multisal og værksteder til børnene, oplyser Ballerup Kommune.

Opdateret tirsdag med oplysningen om, hvad prisen på det nye børnehus forventes at blive. 

Ballerup Kommune er populær blandt børnefamilier, og nu kan 160 småbørn se frem til at boltre sig i nye, moderne rammer. Det sker, når Ballerup Kommune efter planen i foråret 2024 kan slå dørene op til et nybygget børnehus i Skovlunde. Placeringen bliver Torvevej 35 i Skovlunde og dermed tæt på bymidten og stationen, skriver Ballerup Kommune i en pressemeddelelse til Skovlunde Bladet.

»Skovlunde er i rivende udvikling, og børnetallet er stigende. Det er derfor meget glædeligt, at vi kan se frem til et nyt, moderne børnehus. Jeg er overbevist om, at det nye byggeri kommer til at danne rammerne for et godt og trygt børneliv med god plads til leg, læring og udvikling for både børn, medarbejdere og forældre,« siger borgmester Jesper Würtzen (S).

Artiklen fortsættes efter billedet

Børnehuset bliver på cirka 1900 kvadratmeter, og det bliver efter planen bæredygtighedscertificeret efter guldstandarden.
Guld i bæredygtighed

Børnehuset bliver på cirka 1900 kvadratmeter, og det bliver efter planen bæredygtighedscertificeret efter guldstandarden. Hjertet i huset bliver et stort fællesrum, og det kommer til at indbyde til leg og fælleskab. Derudover bliver der også mulighed for at anvende en stor multisal eller fordybe sig i forskellige værksteder, hvor børnene fx kan udfolde deres kreativitet i fællesskab med de voksne.

Naturen får også en fremtrædende rolle i det nye børnehus. Det skyldes blandt andet placeringen på Torvevej, hvor der i dag allerede er grønne arealer og høje, ældre træer. Udearealet vil efter planen få en slags zoneinddeling. Der vil være legepladser, som man kender dem, men der bliver også plads til et lege- og læringslandskab. Her vil forskellige naturtyper invitere til forskellige former for bevægelse, kreativitet og sansning på tværs af aldersgrupperne. Repræsentanter fra forældre og medarbejdere vil blive inddraget i det videre forløb, oplyser Ballerup Kommune.

Bevillingen til det nye børnehus lyder på 63,5 millioner kroner.

Flere nyheder fra Skovlunde: Derfor foreslår Ballerup Kommune at tage en bid af skoledistriktet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!