Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Højde og P-pladser blandt emnerne til borgermøde om Skovlunde Syd

En række Skovlundeborgere var tirsdag aften mødt op i Skovlunde Kulturhus for at komme med deres bud på udviklingen af et nyt Skovlunde Center Syd.

Skovlundeborgerne har længe luftet ønske om, at der skulle ske noget med deres bymidte. Skovlunde Center Nord er i fuld sving med at blive udviklet, og nu ser det ud til at blive Skovlunde Center Syds tur, nu hvor en investor har meldt sig på banen.

Men hvor højt skal Skovlunde Center Syd egentlig være? Og hvad med parkeringspladserne? Det var nogle af emnerne, der pressede sig på fra forsamlingen til borgermødet om Skovlunde Center Syd, som  Skovlunde Lokalråd tirsdag aften havde indkaldt til.

LÆS MERE: STORT SKOVLUNDE-TEMA

I arkitekttegningerne for Skovlunde Center Syd lægger man blandt andet op til, at store dele af områdets parkeringsplads skal laves om til beboelse. Men hvor skal man så parkere? Og vil der i det hele taget komme tidsbegrænset parkering? Og hvad med at smukkesere parkeringspladsen med blomsterkasser var nogle af bekymringerne og tankerne fra forsamlingen.

Og så var der hele spørgsmålet om byggeriets højde og drøjde. Ikke for højt, men heller ikke for lavt. Skovlunde skal ikke ende som alle mulige andre provinsbyer, men skal bevare udtrykket med lavt byggeri, hed det sig fra en del af forsamlingens ældre publikum. En yngre borger var af modsatte holdning og mente, at det var oldnordisk tænkning. Bare se på Royal Arena og den form, det har taget, gik eksemplet på her.

Formanden for centerforeningen i Skovlunde Center Syd, Katja Nørlem-Masters, udtrykte sig også positivt over at give Skovlunde Center Syd et løft, bare det ikke går udover de butiksdrivendes husleje. En holdning som blev mødt af stor opbakning fra forsamlingen.

LÆS OGSÅ: Skovlundes nye bymidte rejser sig.

Slutteligt kunne hele forsamlingen også samle sig om vigtigheden af centerets SuperBrugsen. Den løfter en stor social opgave i lokalområdet og skal derfor tilgodeses så vidt som muligt, klappede en enig forsamling hen mod borgermødets afslutning.

Skovlundeborgernes idéer og tanker blev løbende skrevet ned og vil nu af Skovlunde Lokalråd blive taget videre til Ballerup Kommune, så borgernes besyv forhåbentligt kan komme med i en kommende lokalplan.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!