Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hvor meget fravær har Herlevs politikere?

Kommunalbestyrelsens medlemmer er enige om fremover at fortælle vælgerne, hvor mange gange de bliver væk fra møderne.

En gang årligt bliver der fremover lagt en oversigt over kommunalbestyrelsens 19 medlemmers fravær til møder i de forskellige udvalg.

»Det gør vi for at synliggøre, at kommunalbestyrelsesmedlemmerne tager deres borgerlige ombud dybt, dybt alvorligt,« sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), da forslaget blev enstemmigt vedtaget på seneste kommunalbestyrelsesmøde.

LÆS OGSÅ: Ønsker vejviser i den lokale jungle 

Nu med vikar

Ud over fraværsstatistikkerne besluttede politikerne også, at partierne fremover får fremover mulighed for at indkalde en stedfortræder, hvis de bliver forhindret i at møde op til et kommunalbestyrelsesmøde. Så hvor der før skulle være tale om længere fravær, så bliver det muligt at få en vikar ind, selvom det kun er et enkelt møde i kommunalbestyrelsen, der er tale om.

»Men det er undtagelsesvis. Det er vigtigt at understrege, at det er 19, der er valgt. Ikke 25, der er her på skift,« sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen i den forbindelse. Det er kun i kommunalbestyrelsen at partierne får mulighed for at hente en suppleant ind.

Læs mere i denne uges avis.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!