Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kabalen går nok op i løbet af næste uge

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (A) forventer at lande en konstitueringsaftale i løbet af næste uge, men med hvem har han endnu ikke lagt sig fast på.

Mens natlige dramaer om borgmesterkæder og udvalgsposter har udspillet sig i mange af landets kommuner, har de nyvalgte politikere i Herlev kunne få deres skønhedssøvn.

Genvalgte Thomas Gyldal Petersen (A) har med sine 12 mandater og suveræne flertal nemlig ikke travlt med at få en konstitueringsaftale i hus, og derfor tager han først et gruppemøde med sin egen gruppe i aften, før han tager snakken med de andre partier.

Læs også: Her er den nye kommunalbestyrelse

»Jeg har fået henvendelser fra flere af de andre partier, så dem tager jeg en snak med,« siger han.

Om han indklader samtlige partier til en snak, og om det bliver et parti ad gangen eller i plenum, ved han endnu ikke.

»Mit udgangspunkt er en bred konstitueringsaftale, så jeg kigger både mod højre og venstre. Men det afhænger helt af, hvilke forventninger de andre partier har og om, det er nogle forventninger, vi kan indfri,« siger han

I den nu afgående kommunalbestyrelse har to udvalgsformandsposter ud af otte været udfyldt af en, der ikke er socialdemokrat. Det drejer sig om Teknik- og Miljøudvalget, som Venstres Gert Biilmann har været formand for, og Arbejdsmarkedsudvalget som tidligere DFer og nu løsgænger Helge Larsen sidder i spidsen for. Helge Larsen blev ikke genvalgt, men om det betyder, at der er en plads åben for et af de andre partier, vil Thomas Gyldal Petersen ikke spå om.

»En ting er jo formandsposter, det handler jo også om, hvilke interesseområder partierne har, og hvilke udvalg, de så gerne vil sidde i,« siger borgmesteren, der ikke umiddelbart forventer, at udvalgsposen bliver rystet, så der kommer nye udvalg til.

Thomas Gyldal Petersen forventer, at der falder en aftale på plads i løbet af i næste uge. Kommunalbestyrelsen har konstituerende møde den 6. december, så den dag er absolut sidste frist for at få kabalen til at gå op.

 

 

 

Du er måske også interesseret i
Send et svar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!