Kildegården viste børnene hvor kødet kommer fra
Tirsdag sidste uge slagtede naturvejlederen på Naturcenter Kildegården en død gedebuk foran en gruppe børn for både at lære dem, hvor kødet kommer fra, men også om dyr generelt.
Man fristes til at skrive: Så er den ged barberet, men det var langt mere end det, der skete sidste uge, da Naturcenter Kildegården slagtede en død gedebuk. Det foregik i forbindelse med centerets åbent hus-uge, hvor private og institutioner kunne komme og få en naturlig forklaring eller lege dus med dyrene. Altså lige bortset fra den føromtalte gedebuk.
Det var den konstituerede naturvejleder Thomas Juul-Heider, som førte slagtekniven og for den sags skyld de fremmødte børn nærmere svar på spørgsmålet: Hvor kommer kødet fra?
»Det her er en god måde at gøre det mere håndgribeligt på, og det er noget af det, som vi kan her på stedet som en slags supplement til den almindelige undervisning«, forklarede naturvejlederen inden dagens slagtning.
Ikke fra køledisken
Ifølge ham ville det også kunne give børnene en forståelse af, at det kød, som lander på tallerkenen hjemme, ikke kommer fra køledisken, men fra produktionsdyr, som avles til formålet.
Derudover kunne børnene med egne øjne se, hvordan et dyr hænger sammen indeni og ikke mindst lære om hvorfor.
»Jeg skærer dyret op og tager organerne ud, og så koger jeg kraniet rent, for at det kan bruges i undervisningen«, fortalte Thomas Juul-Heider, der også har lavet en aftale med Gl. Hjortespring Skole.
Den går ud på, at han igen til efteråret slagter et får, som skolens 5. og 6. klasser vil bruge i forbindelse med temaet ’Naturfagligt Løft’.
I samme forbindelse slagtede han et hængebuesvin i foråret, hvis skelet nu kan studeres nærmere på naturcentret.
»Faktisk kan man se, at mange dyr ser ens ud indeni«, påpegede han.
I hvert fald når det kommer til skelettet. For dagens slagtning kunne nemlig afsløre, at gedebukken modsat os mennesker har hele fire maver.
Erfaring med geder
»Aaad, den stinker af lort
»Se, der er blod«.
»Er du sikker på, den er død, kan den mærke det?«
»Hvorfor skal den slagtes?«
De unge publikummer holdt sig ikke tilbage, og Thomas Juul-Heider forsøgte på bedste vis at svare og forklare hvert et snit. Derudover fik de modigste af børnene efter slagtningen også mulighed for at røre ved de forskellige organer.
Gedebukken er fra januar 2017 og blev skænket af en privat. Den blev aflivet på dagen, hvor den skulle slagtes, tidligt om morgenen.
Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks