Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunaldirektøren: Nye restriktioner er rettet mod dig og mig

Derfor får de nye restriktioner, der blev fremlagt på fredagens pressemøde, ikke stor betydning for den kommunale drift, oplyser kommunaldirektøren.

»Regeringens udmeldinger har primært været meget rettet mod borgerene – dig og mig. På den måde er det her ikke haft de store konsekvenser for den kommunale, offentlige virksomhed, men for os som borgere.«

Sådan lyder det overordnede svar fra kommunaldirektør i Herlev, Jesper Zwisler, da Herlev Bladet spørger ind til, hvilken betydning de nye restriktioner med mundbind i større dele af det offentlige rum og et forsamlingsforbud på 10 får på kommunalt plan.

Læs også: Mobilt testcenter kommer til Herlev i weekenden 

»Helt grundlæggende har udmelding ikke de store konsekvenser for den kommunale virksomhed udover det her med at skulle bære mundbind og visir steder med offentlig adgang, og der har vi i kommunen en kommunikationsopgave. Men ellers kører vi sådan set videre, fordi vi har haft en restriktive tilgang på forkant,« siger han og fortæller, at de i kommunal regi hele tiden har haft skærpede restriktioner i forhold til hjemmearbejde, antal personer på samme område, mødeafvikling i større rum og afstand, og at det blev yderligere skærpet, da smittetallene i Herlev begyndte at stige i starten af september.

»Ude på skoler og daginstitutioner, der er selvfølgelig en opgaver i forhold til elever og børn, og der kan vi ikke sige, at de skal arbejde hjemmefra,« siger Jesper Zwisler og påpeger, at restriktionerne ikke gælder eksempelvis mødeaktiviteter, hvis de almindelige retningslinjer om afstand og afspritning overholdes.

Derfor påvirkes de politiske møder på rådhuset heller ikke af de nye retningslinjer.

Herlevs kommunaldirektør Jesper Zwisler

Information til borgerne

Ifølge Jesper Zwisler er fokus i de nye retningslinjer at mindske vores allesammens sociale interaktion med hinanden. For at understøtte det, samarbejder kommunen med en lang række lokale aktører med information om forsamlingsrestriktionerne og brugens af mundbind.

»Vi understøtter med kommunikation ved blandt andet kommunens kultur-og fritidsaktiviteter. Her kommunikerer vi retningslinjerne for, hvordan man skal opføre sig, og hvilke forholdregler man skal tage,« siger kommunaldirektøren og henviser til skiltning ved steder med offentlig adgang, kendskab til retningslinjerne hos medarbejdere og trænere i idrætslivet samt opsynspersonale.

»For eksempel på rådhuset sørger vi for, at der står for en rådhusbetjent, som først og fremmest tager venligt imod folk, men som også sikrer sig, at de bærer mundbind. På samme måde i kulturinstitutionerne pålægger vi de ansvarlige at gøre det.«

Læs også: Eagles ramt af smitteudbrud 

De høje smittetal var forventet 

Smitten i Herlev er høj. Med 45 nysmittede de seneste syv dage er Herlev i skrivende stund den 12. hårdeste ramte kommune på landsplan. Og det kommer ikke bag på kommunaldirektøren, at smitten har gode betingelser for at sprede sig her.

»Det er ikke overraskende, at smitten i Herlev er højere end nogle andre steder. Vi bor tæt på hinanden, og vi ved, at vi i hovedstadenområdet er meget tættere på hinanden end dem på landet og på øerne er.«

For Jesper Zwisler er det dog glædeligt, at det indtil nu har været muligt at holde smitten på afstand af de mest sårbare.

»Dem der er primært er bærer af anden bølger er borgerne. Hvis vi går ind og ser på ældreområdet i Herlev, så er vi her forskånet for smitteudbrud. Vi er lykkes at passe på de sårbare. Tallene fra i går viste også, at vi ikke har nogen, der er indlagt med covid-19,« påpeger han.

Siden man begyndte at teste, har 30 Herlevborgere over 70 år dags dato været smittet med Corona. I alt er 411 blevet testet positive.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!