Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunalpolitikere om Idrætsakademiet: Ser på det med stor alvor

Formændene for Børne- og Uddannelsesudvalget og Familie- og Forebyggelsesudvalget ser med stor alvor på det tilsyn, der i marts blev gennemført på Idrætsakademiet i Herlev. Begge ser dog i det nye tilsyn tegn på, at Idrætsakademiet igen er på rette vej.

Det er alvorligt, når et privat dagbehandlingstilbud, der tager sig af sårbare børn og unge, får gennemført et tilsyn, hvor kvaliteten viser sig ikke at være i top.

Sådan lyder meldingen fra henholdsvis formanden i Børne- og Uddannelsesudvalget samt i  Familie- og Forebyggelsesudvalget i Herlev, efter der i marts blev gennemført et tilsyn på Idrætsakademiet i Herlev, der overordnet viste, at kvaliteten trængte til et løft på flere parametre.

Politikerne fortæller desuden, at man i begge udvalg har fulgt hele processen tæt, og at det nyeste tilsyn viser, at det igen ser ud til at gå den rette vej.

»Vi har brugt Idrætsakademiet i mange år, og vi har været rigtig glade for det. I udvalget er vi enige om, at det er en rigtig alvorlig sag, og at der skal rettes op på kvaliteten, hvis vi skal blive ved med at benytte tilbuddet. Det er derfor også noget, vi følger tæt, og som vi tager meget alvorligt. Det er ikke noget, der skal have for lang snor. Men fordi det sidste tilsyn viste en positiv udvikling, så afventer vi og giver tid til at højne kvaliteten. For realistisk set er det ikke noget, der ændrer sig på to måneder.« siger Betina Skovby (SF), der er formand for Familie- og Forebyggelsesudvalget.

»Jeg tror, det har været godt, at der blev lavet det her tilsyn i marts. Og det ser også nu umiddelbart ud til, at Idrætsakademiet er på vej den rette vej. Det kan selvfølgelig være, at vi bliver fælt overraskede, men min opfattelse er, at det er på vej i en bedre retning. Vi kommer til at fortsætte med tilsyn også fordi, det er vigtigt, at vi som kommune forbliver skarpe på vores tilsynspligt,« siger Marco Damgaard (S), der er formand i Børne- og Uddannelsesudvalget.

LÆS OGSÅ: Forælder til tidligere elev på Idrætsakademiet: “Han kommer aldrig tilbage dertil”

Forvaltning handlede hurtigt

En aktindsigt, som Herlev Bladet har søgt og fået, viser, at der har været rettet henvendelser til Herlev Kommune med bekymringer for kvaliteten på stedet siden 2021. Det kan du læse mere om her.

Men de fleste henvendelser er blevet rettet i begyndelsen af 2023 – og det er også her, politikerne bliver gjort opmærksomme på, at der måske var noget på færde.

»Forvaltningen har i løbet af hele processen orienteret os meget grundigt, og man kan kun rose dem for at handle så hurtigt på det,« siger Betina Skovby.

Betina Skovby (SF), der er formand for Familie- og Forebyggelsesudvalget, fortæller, at man ser med stor alvor på tilsynet gennemført på Idrætsakademiet. Arkivfoto/Claus Birch.

Når der har været henvendelser siden 2021, burde man så ikke have handlet tidligere? Og ville du som politiker ikke gerne have været gjort bekendt med henvendelserne?

»Jeg synes egentlig, at det er okay, at alle henvendelser fra borgerne ikke kommer os til politikere. Mange gange kan den slags henvendelser sagtens håndteres af ledelsen i forvaltningen. Med det sagt, så skal vi altid interessere os for, om vi burde have været opmærksomme på noget tidligere,« siger Marco Damgaard og fortsætter:

»Min oplevelse er, at forvaltningen har håndteret den her situation godt, og har taget det meget alvorligt. Men det er en svær opgave, når vi ikke selv ejer og leder institutionen.«

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!