Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kunstners hustru lettet over, at ‘Kærlighed’ er tilbage i Herlev

Den forsvundne skulptur 'Kærlighed', er blevet spottet ved Herlev Bymidte Center.

En borger spottede fredag morgen, at den forsvundne skulptur ‘Kærlighed’ øjensynligt er vendt tilbage til Herlev, hvorefter han tog et billede af den på ladet af en lastbil. En lastbil, der vel at mærke er ejet af den virksomhed J. Jensen, som stod for nedrivningen af noget af bymidtecentret.

Genkomsten vækker stor glæde hos flere. Blandt andet Ole Steen Nielsen, der var direktør for Herlev Bladet, som i 1999 skænkede skulpturen til bymidtecentret.

LÆS OGSÅ: Centerejer genoptager søgning

»Der er jo fantastisk. Det er jeg glad for af flere grunde. Ikke kun fordi vi gerne vil have skulpturen tilbage, men det jeg lægger mest vægt på er, at det er en af Herlevs egne drenge, der har lavet den, nemlig Steffen Lüttge, så ud fra det er jeg meget tilfreds,« siger han og nævner, at skulpturen blev skænket til Honoré Fonden, som dengang ejede centret.

Lettet

Også Stine Ring Hansen, der var gift med Steffen Lüttge fra 1994 og til hans død i 2016, er meget glad.

»Man bliver helt lettet, der er mange følelser i det, og det lå ham meget på sinde, at den fine skulptur skulle til Herlev. Jeg kan huske hele processen, blandt andet at den blev støbt i Italien, så det var sådan lidt øv, da den forsvandt. Også fordi hvordan kan sådan noget ske, det kan det jo normalt ikke,« siger Stine Ring Hansen, der arbejder som billedhugger og også havde værksted med sin afdøde mand.

Man bliver helt lettet, der er mange følelser i det, og det lå ham meget på sinde, at den fine skulptur skulle til Herlev

»Der er rigtig mange, der har kendt Steffen, også fordi han har været kunstnerisk konsulent i Herlev, og så har han også gjort sig bemærket med mange holdninger. Derudover findes den kun den ene skulptur, den er lavet til Herlev, så derfor er det også ekstra godt, at den er tilbage,« siger hun og påpeger, at man ikke bare sådan kan støbe en ny.

»Der findes kun en mindre model af den, så det er ikke bare at tage en form og støbe en ny. Det ville aldrig blive helt den samme, det er noget med patina, og hvor bliver den støbt. Af den grund er jeg også lettet over, at den kommer til live igen,« siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Skulpturen ‘Kærlighed’ pakket ind stående foran vareindleveringen til Herlev Bymidte Center. Foto: Thomas Frederiksen.

Altid glad for Herlev

Hvor tænker du, den skal stå, når den kommer op igen?

»Det skal være en central plads, det har åbenbart betydet noget for borgerne,« vurderer hun.

Hvorfor tænker du, det er vigtigt at bevare byens kunst, også selvom den har nogle år på bagen?

»Jeg ved ikke, om man behøver at holde fast i det, men hvis man synes, det har en kvalitet og siger folk noget, så synes jeg, man skal bevare det. Hvis ikke, så kunne man lave en skulpturkirkegård, det kunne være interessant,« foreslår Sting Ring Hansen.

hvis man synes, det har en kvalitet og siger folk noget, så synes jeg, man skal bevare det

Og så er der lige navnet. Nu har du jo kendt Steffen i mange år, hvorfor tror du, den hedder ‘Kærlighed’?

»Han har altid følt sig så forbundet til Herlev, hans liv var i Herlev, også selvom han flyttede derfra. Hans mor boede der også. Så måske derfor,« vurderer hun, der selv vil beskrive skulpturen således:

»Det er to enheder, der bliver forenet og en gylden inderkerne, som forbinder dem. Den tæthed og nærhed, der er i de to elementer, der går sammen til en enhed, den rammer præcis. Så er det også en fryd for øjet, man bliver glad af se på den. Kunst må gerne være noget, der løfter,« understreger hun.

Herlev Bladet arbejder på at få en kommentar fra centerejer NREP. Blandt andet i forhold til, hvordan kunstværket kunne forsvinde, hvor man har fundet det, og hvad der skal ske med det. Derudover har vi også kontaktet nedrivningsvirksomheden J. Jensens direktør, men han er indtil videre ikke vendt tilbage.

Herlev Bladet følger op på historien.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!