Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

‘Kys og kør’ zone er ikke klar som planlagt

Ved Herlev Byskole afd. Eng skulle en ‘kys og kør’ zone, hvor forældre kan sætte deres børn af, stå klar når skolebørnene vender tilbage fra ferie mandag. Men det gør den ikke.

Efter planen skulle en ‘kys og kør’ zone ved Herlev Byskole afd. Eng være færdig, når skolebørnene kommer tilbage fra sommerferie. Men den plan holder ikke.

Ifølge Søren Nielsen, der er centerchef for Teknik og Miljø i Herlev Kommune, er det entreprenørfirmaet JFP A/S, der også står for at bygge den nye dagsinstitution på Engløbet, der skal anlægge ‘kys og kør’ zonen. Men nu er entreprenørfirmaet gået konkurs, og det betyder derfor også, at byggeriet af daginstitutionen og etableringen af ‘kys og kør’ zonen er gået helt i stå.

Herlev Bladet har bedr om et mundtligt interview med centerchef for Teknik og Miljø Søren Nielsen, men det har han ikke ønsket. I stedet har han svaret skriftligt:

‘Status er, at konkursen stadig er under behandling, og at vi derfor ikke kan komme videre med projektet. Det betyder desværre, at ’kys og kør’ ikke bliver klar til skolestart, som vi ellers havde planlagt. Det er vi rigtig ærgerlige over, og vi gør alt, hvad vi kan for at komme hurtigt videre med projektet,’ skriver centerchefen.

Det er stadig planen, at der skal anlægges en ‘kys og kør’ zone, men hvornår det bliver muligt at genoptage byggeriet af daginstitutionen og derefter anlægge afsætningszonen, er uvist.

‘Begge projekter er forsinkede på grund af konkursen. Vi presser på for, at konkursen bliver afviklet hurtigst muligt, så vi kan komme videre med begge projekter,’ skriver centerchefen.

LÆS OGSÅ: Lokalpolitiker er ikke tilfreds med den kommunale sagsbehandling

Artiklen fortsætter efter billedet. 

Det er planen, at ‘Kys og Kør’ zonen skal anlægges på Engløbet indenfor Herlev Byskole afd. Engs grund, og placeres lige ved siden af den nye daginstitution, som lige nu stadig er byggeplads på grund af konkursen. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

En ærgerlig situation

Marco Damgaard (S), der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, er ærgelig over, at ‘kys og kør’ zonen ikke er anlagt som planlagt.

»Det er jo super ærgerligt og mega beklageligt, men det er også ude af vores hænder, når en entreprenør går konkurs.Vi skal hurtigst muligt have fundet ud af, hvordan vi kan komme videre med projektet,« siger formanden.

Selvom ‘kys og kør’ zonen nu lader vente på sig, så er formanden ikke i tvivl om, at det stadig er den rigtige beslutning i forhold til at løse den bekymrende  trafiksituation ved Herlev Byskole afd. Eng, som længe har været et problem.

»Beslutningen er rigtig, og det er de rigtige tiltag. Nu skal vi så sørge for, på grund af den her opstået situation, at vi skal få det til at ske så hurtigt som muligt,« siger Marco Damgaard (S) og tilføjer:

»Men virkeligheden er også den, synes jeg sådan rent politisk set, at vi ikke kan bygge eller anlægge os ud af alt. Det er klart, at vi som kommune skal prøve at facilitere, at der eksempelvis bliver sådan noget som ‘kys og kør’ zoner, skiltning og at der er et vis antal parkeringspladser,« siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ved Herlev Byskole afd. Eng har der længe været store trafikale problemer, særligt om morgenen, hvor forældrene skal aflevere deres børn i skole. ‘Kys og kør’ zone skulle have været en af løsningerne på trafikproblemet. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Forældrenes adfærd

Marco Damgaard mener også, det er vigtigt at sætte fokus på forældrenes adfærd, når de skal aflevere deres børn.

I skolebestyrelsen er de også kede af, at ‘kys og kør’ zonen alligevel ikke er klar til skolestart. Herlev Bladet ville gerne have haft et mundtligt interview med skolebestyrelsesformanden, men det har ikke været muligt. Hun har i stedet besvaret Herlev Bladets spørgsmål skriftligt:

‘Det ville have hjulpet meget på trafiksituationen og sikkerheden i forbindelse med morgenlevering af vores børn på Herlev Byskole afd. Eng,’ skriver hun.

Og ifølge formanden tror skolebestyrelsen stadig tror på, at en ‘kys og kør’ zone ville hjælpe på trafiksituation om morgenen, der ofte har været meget kaotisk, fordi forældrene lige nu ikke har nogen steder at sætte deres børn af.

Christina Lüthi skriver også, at skolebestyrelsen har henvendt sig til forældrene og blandt andet opfordret til ikke at aflevere i bil, hvis der er muligt. Og de forældre der ikke har mulighed for at aflevere børn på cykel eller gående, opfordres de til at parkere på parkeringspladsen foran rådhuset og følge deres børn i skole derfra.

Derudover vil skolebestyrelsen og skolens ledelse ifølge skolebestyrelsesformanden også være til stede ved Herlev Byskole afd. Eng i det tidsrum, hvor skolebørnene afleveres om morgenen, for at afhjælpe situationen.

LÆS OGSÅ: To medlemmer af kommunalbestyrelsen vil i Folketinget

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!