Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Louise-drabet dag 3 i retten: Herlev Station i centrum

Specialanklager Bo Bjerregaard fortsætter med en gennemgang af resten af de skjulte lydoptagelser på nær celleoptagelserne. Dagens ord: 'tomsnak' og 'fucking amatører'.

Tirsdag denne uge tager den 29-årige tiltalte i Louise-drabet igen plads i vidneskranken, hvor specialanklager Bo Bjerregaard fortsætter med at gennemgå og spørge ind til de resterende cirka to timers skjulte lydoptagelser med tiltalte og infiltratoren ‘Frank’ (den hemmelige politiagent, red.). Optagelserne er fra den 29-åriges fængsling i Enner Mark fra 2020 i forbindelse med en anden sag, hvor han blev kendt skyldig i drabsforsøg.

LÆS OGSÅ: Louise-drabet dag to – kendte til Elverparken

I sagens tredje retsmøde bliver den tiltalte ført ind i retslokalet i Glostrup iført håndjern og flankeret af tre betjente fra Kriminalforsorgen. Som i sidste uge er han iklædt en tynd grå bluse, sorte jeans og sneakers. Håret er igen sat op i en knold, men modsat sidste uge slår han det ud, når han sidder i vidneskranken og skal svare på anklagerens spørgsmål. Han er mere rolig denne gang og svarer mange gange ‘det er bare “tomsnak” – for at spille smart’, når specialanklager Bo Bjerregaard spørger ind til de mange lydoptagelser.

Var på stationen

I dagens retsmøde bliver den tiltaltes kendskab til Elverparken og Herlev igen berørt. Af lydoptagelserne kan man høre, at den tiltalte flere gange understreger, at han omkring gerningstidspunktet var på Herlev Station, hvor han fik en taske af en kammerat. Samme person, som han mener, kunne være gerningsmanden, da han ifølge tiltalte kom fra Elverparken og var maskeret. Den 29-årige derimod siger på optagelserne, at han var i bil.

‘Jeg var på stationen i bil, jeg har ikke været i parken, han er maskeret, han kommer derfra. Kunne jeg nå hele vejen derover, under tunnellen, skifte tøj, stå i almindeligt tøj, løbe ind i bilen og køre på stationen?’, spørger han Frank.

Det er bare snak

I det hele taget spørger han Frank flere gange på optagelserne, om han ikke tror på ham, hvorefter han bruger meget tid på at forsikre Frank om, at det ikke er ham.

‘Ville det ikke være dumt af mig at komme på en station, hvor jeg ved, der er kameraer,’ siger han også og forklarer blandt andet igen i forbindelse med, at ham og Frank sidder i fængslet og læser en SE & HØR-udgave om Louise-drabet, at han genkender billederne af området.

‘Det er blokkene, der ligger der,  bagi, på den anden side højre side, dér hvor man kan se en lille flise, der ligger skolen’, lyder det fra den 29-årige, der også nævner, fodboldbanen og søen i Elverparken og snakker om det store center BIG, og at man også kan gå over skinnerne for at komme væk.

Forskellige alibier

Adspurgt i retten om, hvorfor tiltalte i det hele taget nævner Herlev Station på lydoptagelserne, fortæller han, at det var noget, hans tidligere advokat fortalte ham – at gerningsmanden skulle være løbet i den retning, og at en af årsagerne til, at han blev mistænkt var, at hans tynde kropsbygning passede på politiets signalement. Desuden skulle politiet også have vist ham billeder af, at han står på Herlev Station.

Han nævner da også senere i optagelserne, at han var på Herlev Station et kvarter efter gerningstidspunktet for at mødes med den førnævnte kammerat.

Det kan specialanklager Bo Bjerregaard dog ikke få til at passe med den 29-åriges officielle alibi: Altså at han skulle have spist aftensmad med sin ven i Bagsværd. Desuden kommer det også frem af optagelserne, at tiltalte forklarer til Frank, at han har dokumentation på, at han var på Bagsværd Pizzaria på gerningstidspunktet. Til de forskellige alibier svarer tiltalte i retten som så mange gange før til retsmødet:

»Det er bare snak.«

Senere i optagelserne fremgår det fra tiltalte, at politiet skulle have droppet mistanken igen, fordi hans telefonsignal fra en rød klaptelefon (af den slags man køber i Silvan, som han sagde), som han havde på det tidspunkt, placerede ham andetsteds mellem Bagsværd, Mørkhøj og sin hjemmeadresse.

‘Min telefon har reddet mig, min familie har reddet mig og mine venner har reddet mig, plus jeg ved, jeg ikke har gjort det, så jeg er ikke bekymret,’ siger han blandt andet på lydoptagelserne, hvor han flere gange også kalder politiet for ‘fucking amatører’. Blandt andet fordi de har mistænkt ham i halvandet år på daværende tidspunkt i 2020 uden, at det har ført til noget, lyder det.

Indrømmer for at spille smart

Det fremgår af lydoptagelserne, at infiltratoren Frank i løbet af den sidste tid, hvor han har gårdture og fællesskab med den tiltalte i Enner Mark-fængsel, bliver mere nysgerrig på at spørge ind til Louise-sagen, hvilket irriterer den tiltalte, der lader forstå, at man aldrig indrømmer sine forbrydelser i fængslet.

Alligevel siger den 29-årige ja til at mødes med Frank et år efter i december 2021 i Nørre Snede-fængsel, som han er blevet forflyttet til.

Her siger den 29-årige ting som:

‘Lad os sige det andet, du snakker om, som jeg ikke vil snakke om, nu har du sagt noget andet, så kan vi sige ja til det, kan du følge mig, så har vi lidt på hinanden,’ fordi Frank har fortalt om sine fiktive forbrydelser.

‘2016 de skulle være vågne den fucking måned det var de ikke’.

‘Jeg var nervøs de første to år med det dernede, men jeg er ikke nervøs nu. Jeg var blevet knaldet for lang tid, og der er ikke sket noget.’

‘Hvis de var fucking vågne, de der pikhoveder, så havde de fundet kniven, det var de ikke.’

‘Ja, den er væk, den er langt væk, de fandt den aldrig, mit DNA var på.’

‘Jo, det var mit noget af det, men der var også en anden en, der har rørt ved den. Men de finder den aldrig ud af det. Mother fuckers.’

Jeg giver ham det, han gerne vil høre,

‘Når man gør sådan noget her, så hold det for dig selv. Det er kun fordi du har delt lidt ud.’

‘Den dag det skete, jeg blev tjekket lige efter, jeg tog på psyiatrisk (Ballerup, red.). Der er ikke nogen, der ved det her, når du kommer ind, så bliver du strippet,’ siger han og fortæller, at han lagde kniven i en pose.

Anklager Bo Bjerregaard spørger derefter ind til de forskellige citater, som den 29-årige alle affejer med, at det bare er for at snakke Frank efter munden, fordi han de sidste halvandet år ifølge den tiltalte havde spurgt en masse ind til Louise-sagen.

»Jeg giver ham det, han gerne vil høre,« forklarer den tiltalte.

Dagens retsmøde afsluttes lidt før tid, fordi der er problemer med at høre lyden i retten på nogle af de skjulte lydoptagelser. Næste retsmøde er fredag.

Har du kommentarer til historien så skriv til kenneth@herlevbladet.dk 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!