Nabo til B1973: Hvorfor skal vi det her igennem?
Ifølge Jimmy Gørtz, der har været nabo til B1973 i mange år, bør Herlev Kommune og klubben gøre mere ud af inddrage naboerne i nye projekter som for eksempel planerne om et ministadion. Det har vi prøvet, siger formand.
»Hvorfor skal vi alt det her igennem, når det kunne være løst på et tidligere tidspunkt,« spørger Jimmy Gørtz i kølvandet på de seneste artikler i Herlev Bladet om et ministadion ved B1973, som er blevet mødt med kritik fra de nærmeste naboer.
Han har boet ved siden af B1973 siden 1980’erne, og gennem årene har han været vidne til mange projekter og nye tiltag, som B1973 har sat i søen, og som han godt kan se har gjort noget godt for lokalsamfundet.
Men desværre har det ifølge ham ofte også været sådan, at enten klubben eller kommunen har involveret naboerne på bagkant.
Et stort lysskilt
»Det er som om, de beder om tilgivelse i stedet for tilladelse, og det er ikke respektfuldt,« mener Jimmy Gørtz, hvis tålmodighed blev brugt op, da han i foråret selv blev overrasket af et nyt tiltag fra B1973.
»En nat, jeg stod op for at få noget at drikke, blev jeg på vej gennem min stue blændet af et meget kraftigt lys, der kom nede fra klubben. I en tid, hvor vi alle tænker på, hvordan vi skal spare på energien, så havde B73 fået opsat to nye reklamesøjler. Lysstyrken var så kraftig, at jeg tydelig kunne se reklamen på min stuevæg,« forklarer han, der som tidligere aktiv i klubben mener at have ladet mange ting passere, men det her var dråben.
»Det er langt lettere at acceptere tingene, hvis man lytter på og møder naboerne med respekt, men i stedet bliver de tromlet over,« lyder budskabet fra Jimmy Gørtz, der opfordrer til to årlige infomøder med naboerne.
Har forsøgt
Ifølge formand for B1973, Bo Mondrup de Fries, har man forsøgt at holde møder med naboerne.
»Hvor vi indkaldte alle naboer med lyst til at komme ned for at høre, hvad vi havde gang i af aktiviteter. Men der dukkede de samme to op hver gang, så det har vi prøvet, og vi har også prøvet at skrive rundt,« siger han.
LÆS OGSÅ: Syv Eagles-spillere testet positive
Han tilføjer, at folk altid er velkomne til at kontakte klubben, og de også jævnligt får opkald, som de sender videre i det kommunale system i det omfang, det kan lade sig gøre.
Derudover påpeger han, at det i forbindelse med større anlægssager er kommunens opgave at høre naboerne. Ikke klubbens.
Naboer kender til planer
»I den her proces (med et ministadion, red.) har det ikke været B1973’s opgave at høre naboerne, det er kommunen, der er forpligtet til det og ikke os som investor, og i øvrigt vil det ikke være velset, hvis vi begyndte at lave høringer af naboerne,« fastslår han.
LÆS OGSÅ: Bo Mondrup – meget mere end frivillig
I samme forbindelse bemærker han, at flere af naboerne i mange år har kendt til klubbens overordnede vision om et ’idrætscenter syd’ for området. En vision, som mange af de nye tiltag er en del af.
»Det har hele tiden været en kendt faktor for hele lokalområdet. Der er ikke gået bag om døren med noget af det her. Derfor spørger jeg også: ’Hvorfor skal vi blive ved med at oplyse om vores ambitioner og visioner, som man i øvrigt kan følge på vores hjemmeside?’« lyder det fra Bo Mondrup de Fries.
Læs meget mere i denne uges Herlev Bladet.
Der er lukket for kommentarer