Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Næstformand: Mangel på p-pladser skaber farlige trafiksituationer ved Herlev Byskole afd. Elverhøj

Ved Herlev Byskole afd. Elverhøj er der mangel på parkeringspladser, og det ender ofte i uhensigtsmæssige parkeringer, når travle forældre skal aflevere deres børn om morgenen. Det mener næstformanden for skolebestyrelsen.

Når forældre til børn på Herlev Byskole afd. Elverhøj skal aflevere deres børn om morgenen, er det umuligt at finde et sted at parkere deres bil. De få parkeringspladser, der hører til skolen er allerede optaget. Vejen lige foran skolen er smal, og der er mange cyklister. Og på sidevejene er der parkering og standsning forbudt.

De begrænsede parkeringsmuligheder ender ofte i uhensigtsmæssige parkeringer omkring skolen. Skolebestyrelsen har blandt andet oplevet, at forældre standser lige ude foran skolen og sætter deres børn af, og så skal de cyklisterne, der kommer bagfra, overhale bilen. Det fortæller Morten Nørgaard Nielsen, der er næstformand i skolebestyrelsen på Herlev Byskole.

»Så kommer de (cyklisterne, red.) ud midt på kørebanen, og det skaber farlige situationer, fordi der er mange biler, der kører der,« siger han.

Næstformanden udtaler sig på vegne af skolebestyrelsen på Herlev Byskole, der længe har diskuteret trafiksituationen ved afd. Elverhøj.

LÆS OGSÅ: Næsten 100 mødte op til borgermøde om problemer i Præstebro Kirke

Opfordring til forældre

Ved Herlev Byskole afd. Elverhøj er der kun en lille parkeringsplads, der ligger på Ederlandsvej. Det er den parkeringsplads, som personalet benytter sig af, og derfor er der næsten ingen pladser til forældrene.

Ifølge Morten Nørgaard Nielsen er der en del forældre, der i stedet vælger at parkere på Snedronningevej, der er en sidevej til Ederlandsvej, hvor skolen ligger.

»Det vi kan se, når forældrene parkerer på Snedronningevej er, at så kører mange af dem i retning mod skolen,« siger han og tilføjer:

»Det vil sige, at de parkerer også i højre side af vejen, og det er også i højre side af vejen, hvor der er mange cykler, der kommer,« siger han.

På den del af Snedronningevej, der grænser op til Ederlandsvej, er der et stykke, hvor der er parkering og standsning forbudt. Men længere oppe af Snedronningevej er det tilladt  både at standse og parkere.

Men ifølge næstformanden vil er det ikke en optimal løsning at parkere der, fordi cyklisterne stadig skal køre uden om de parkerede biler.

Også på Elverhøjen, der ifølge næstformanden er den vej, de fleste bilister benytter, er der parkering forbudt i højre side af vejen om morgenen.

LÆS OGSÅ: Der er rejst tiltale i Louise-sagen

»Det fungerer rigtig godt,« siger han.

For at undgå at forældrene parkere på sidevejene til Ederlandsvej, har skolebestyrelsen opfordret forældrene til at parkere ved B73 eller på boligbyggeriets parkeringsplads på Tornerosevej, og så følge sine børn hen til skolen derfra.

Artiklen fortsætter under billedet

Skolebestyrelsen opfordrer forældrene til at parkere ved B73 (grøn cirkel) eller ved en parkeringsplads tilhørende et boligbyggeri på Tornerosevej (blå cirkel), og følge deres børn hen til skolen (rød prik) derfra. Foto: Skærmbillede fra Google Maps.

Forslag til løsninger

Herlev Bladet har tidligere talt med Morten Nørgaard Nielsen i forbindelse med trafiksituationen ved Herlev Byskole afd. Eng, hvor der også mangler parkeringsmuligheder til forældre.

En af de løsninger, som skolebestyrelsen peger på ved afd. Eng, er en ‘kys og kør’ zone, hvor forældrene kan sætte deres børn af. Men ifølge næstformanden er det ikke en mulighed ved afd. Elverhøj.

»Vi kan ikke se, at der er plads til en ’kys og  kør’ zone.  (…) Det er en relativ lille parkeringsplads, vi har til personalet,« siger han.

Ifølge næstformanden er parkeringsmulighederne ved B73 og på Tornerosevej så gode, at han ikke kan se, at en investering i en ‘kys og kør’ zone vil være en fordel. I stedet peger han på en indsnævring af Ederlandsvej, som en af løsningerne på trafikproblemet.

»Det kunne være en af de måder, hvor vi kunne signalere til vores medforældre, at det vil være en god ide at vælge en anden mulighed. Det vil jo gøre, at trafikken vil bevæge sig langsommere,« siger han.

LÆS OGSÅ: Effektivt nødberedskab: Fik 20.000 liter vand i løbet af tre kvarter

Udover en vejindsnævring har skolebestyrelsen også et ønske om, at få etableret et fodgængerfelt på Ederlandsvej foran skolen, så skolebørnene kan komme sikkert over vejen.

Herlev Bladet har kontaktet Herlev Kommune for at spørge, om et fodgængerfelt og en vejindsnævring af Ederlandsvej er en mulighed, men kommunen er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Herlev Bladet følger op på trafiksituationen ved afd. Elverhøj, hvis nye informationer eller ændringer i sagen dukker op.

Har du kommentarer til historien, så skriv på mail til line@herlevbladet.dk.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!