Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevborgerne sparer på strømmen

De høje elpriser har fået herlevborgerne til at spare strømmen. Det viser en ny opgørelse fra elnetselskabet Radius.

Høje elpriser og gode råd til, hvordan man kan minimere sit strømforbrug, er nogle af de helt store samtaleemner dette efterår. Noget tyder på, at det også er tilfældet i Herlev.

I hvertfald er elforbruget i Herlev Kommune faldet med 15,8 procent i oktober måned sammenlignet med elforbruget samme tid sidste år. Det viser en ny opgørelse fra elnetselskabet Radius.

I en pressemeddelse skriver Radius, at det er de stigende priser på el, der har fået borgerne til at skrue markant ned for deres elforbrug dette efterår.

LÆS OGSÅ: Vandet kan igen bruges direkte fra hanen

Ifølge administrerende direktør hos elnetselskabet Radius, Jens Fossar Madsen, har det også resulteret i en større bevidsthed hos borgerne omkring deres elforbrug.

»Vores tal viser tydeligt, at de exceptionelt høje elpriser har øget bevidstheden om vores energivaner og -forbrug. Danskerne sparer på energien og forsøger at energioptimere, og det er naturligvis godt for den enkeltes økonomi. Men det er også godt for samfundet, fordi vi i Europa ikke har uanede mængder energi at bruge af for tiden,« siger han.

Elforbruget i Herlev Kommune er faldet med 15,8 procent i oktober måned sammenlignet med elforbruget samme tid sidste år. Det viser en ny opgørelse fra elnetselskabet Radius. Grafik fra Radius.

Slår til når priserne er lave

Ifølge Radius har de stigende elpriser fået forbrugerne til at ændre deres vaner i forhold til strømforbrug, fordi forbruget hos den enkelte borger i højere grad rykker væk fra de tidspunkter, hvor der normalt plejer at være mest tryk på elnettet.

»Vi kan se på elforbruget, at forbrugerne reagerer på prisniveauet. Og for os er det en stærk indikation på, at vi er klar til at flytte vores forbrug, når prisen falder, og strømmen oftest er grønnest. Det er vigtigt, at danskerne tager disse gode vaner med sig ind i fremtiden,« siger Jens Fossar Madsen.

LÆS OGSÅ: Hvordan ser morgentrafikken ud på Herlevs skoler?

Jens Forssar Madsen mener, at det er positivt, at forbrugerne er villige til at ændre deres vaner i forhold til strømforbrug, da det kan være med til at gøre, at den grønne omstilling med mere el frem for forssile brændsler vil blive billigere.

»Hvis vi udnytter hele elnettets kapacitet på den mest optimale måde, kan vi holde de samfundsøkonomiske omkostninger til den grønne omstilling nede. Det gør vi ved at brede vores elforbrug mere ud over døgnet, og på grund af de smarte fjernaflæste elmålere i alle hjem, kan elkunderne blive afregnet for deres elforbrug på timebasis,« siger han.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!