Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nyvalgt konservativ vil sætte fokus på normeringer

Hanne Bonderup Bjørn-Klausen vil arbejde for bedre normeringer på daginstitutionsområdet og kortere skoledage, og hun håber socialdemokraterne vil være med.

Det er kun et år siden, at Hanne Bonderup Bjørn-Klausen meldte sig ind i Det Konservative Folkeparti, og i går blev hun så valgt ind i Herlevs nye kommunalbestyrelse som det ene af to konservative mandater.

»Det er jeg både glad og ydmyg over,« lyder den umiddelbare reaktion fra det nybagte medlem, der ydmyghed til trods understreger, at hendes mandat skal bruges til at kæmpe for bedre normeringer i daginstitutioner og kortere skoledage.

»Det er mine mærkesager, og det er grunden til, at jeg for alvor gik med i det, og det kan godt blive svært sådan som sammensætningen er (med Socialdemokratiets absolutte flertal, red.), men det vil jeg arbejde for«, fortæller hun, der under valgkampen har hørt fra Socialdemokratiet, at de også vil arbejde i den retning.

Så det håber hun på, og generelt set håber hun også på, at partiet med det absolutte flertal vil lægge op til samarbejde. Det har hun nemlig allerede gode erfaringer med i forhold til oppositionspartierne, som hun under valgkampen arrangerede en kampagne i samarbejde med, der havde fokus på flere kvinder i kommunalpolitik.

Mere samarbejde

»Den viste mig, at der er flere ting på tværs af partierne, som jeg gerne vil arbejde sammen om, og det er fedt at mærke, at der ikke er skel uanset partifarve«, fortæller hun, der gerne vil lægge op til kompromisser, men ikke for enhver pris.

»Vi må se, hvordan det går, vi må fremføre de ting, som vi gerne vil have ændret, påvirke der hvor vi kan«, forklarer hun, der indrømmet havde håbet på, at A havde fået et mindre flertal, så oppositionen var blevet større.

Selv kunne hun i slutspurtsfasen mærke, at der var god opbakning til hende og hendes parti – og det på trods af, at hun udelukkende havde valgt at føre valgkamp via de sociale medier og havde fravalgt valgplakater.

»Jeg har altid haft det sådan, at det der med valgplakater er noget skidt. Det er farligt for trafiksikkerheden, og jeg er ikke sikker på, de virker, så jeg tror godt, jeg kan kæmpe på facebook«, tænkte hun før valget, der for hende var en førstegangsoplevelse, men en god en af slagsen.

Personfnidder

Også selvom der indimellem var lidt personfnidder, som hun kalder det.

»Jeg var meget bevidst om, at jeg gad ikke personfnidder og at svine nogle til, og jeg må sige, at i den forbindelse har Socialdemokratiet ikke været samarbejdsvillige, heller ikke i valgkampen. De har forsøgt at gøre det til personfnidder blandt andet på Facebook«, fortæller hun, der omvendt mener, at oppostionspartierne har kæmpet godt sammen.

Hanne Bonderup Bjørn-Klausen er 45 år, oprindelig fra Nordjylland, men flytte til København som 19-årig og har boet i Herlev med sin familie i otte år. Hun arbejder som projektchef i KMD og bruger meget tid på de sociale medier. Det er også hende, der står bag portalen Herlige Herlev.

 

Du er måske også interesseret i
Send et svar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!