Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ørnespillere flyver fortsat fra reden: Her er årsagerne

Siden Herlev Eagles sluttede sæsonen af med en DM-bronzemedalje, har flere stjernespillere løbende forladt klubben. Nu har anfører Daniel Baastrup Andersen og Lasse Holm Mortensen valgt at følge strømmen.

Efter 35 års medaljetørke fløj Herlev Eagles i april hjem til Ørneborgen med ekstra luft under vingerne, efter de havde vundet DM-bronze mod Esbjerg Energi.

Men siden hen har flere spillere valgt at forlade Herlev Eagles, hvor flere af dem har underskrevet en kontrakt med andre større ishockeyklubber. Og antallet af spillere, der forlader klubben, er fortsat stigende.

Nu har 23-årige Daniel Baastrup Andersen og 22-årige Lasse Holm Mortensen nemlig også valgt at forlade Herlev Eagles, og de stopper i klubben fra dags dato – af forskellige årsager.

LÆS OGSÅ: Ørnespillere flyver fra reden: Det her er problemet

Fra ørn til høg

Lasse Holm Mortensen har valgt at lægge skøjterne helt på hylden, så han kan fokusere på sin uddannelse. Han har ikke følt, at han fortsat har kunnet kombinere sit ingeniørstudie med en hockeykarriere.

Daniel Baastrup Andersen fortsætter derimod sin ishockeykarriere, hvor han netop har underskrevet en toårig kontrakt med Frederikshavn White Hawks. Og det er der en helt særlig grund til.

Det skabte stor ærgrelse hos Daniel Baastrup Andersen, da Patric Wener i april stoppede hos Herlev Eagles efter fem år som cheftræner. Patric Wener havde besluttet, at han ville starte som træner hos Frederikshavn White Hawks, og derfor har Daniel Baastrup Andersen også valgt at skifte fra ørn til høg.

Efter 35 års medaljetørke formåede Herlev Eagles at vinde en DM-bronzemedalje på udebane mod Esbjerg Energi. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Jeg har virkelig fået tænkt tingene igennem, siden Patric stoppede. Jeg skrev nemlig en toårig kontrakt sidste sommer hos Eagles, fordi jeg gerne fortsat ville have Patric som træner,« siger Daniel Baastrup Andersen.

Men da Daniel Baastrup Andersens kontrakt hos Herlev Eagles først udløber om et år, har Herlev Eagles fastsat et betydeligt beløb for et frikøb (buyout, red.), som er blevet fremskaffet. Derfor er Daniel Baastrup Andersen fra dags dato blevet fritaget fra sin kontrakt med Herlev Eagles.

Og selvom Daniel Baastrup Andersen har haft nogle gode år hos Herlev Eagles, ser han meget frem til at skulle starte hos Frederikshavn White Hawks.

»Frederikshavn er en klub, som virkelig gerne vil fremad, og som har været i toppen i mange år. Det bliver uden tvivl en god mulighed for, at jeg kan få udviklet mig mere i endnu højere grad,« siger Daniel Baastrup Andersen.

Kommer stærkt tilbage

Selvom det ærgrer Nicolai Flindt, der er sportschef hos Herlev Eagles, at klubben har mistet to af sine stjernespillere, er han stadig meget optimistisk, når det omhandler den nye truppe.

»Jeg er selvfølgelig øv over, at Lasse og Daniel stopper, for de er nogle skønne drenge. Men jeg respekterer hundrede procent deres valg,« siger Nicolai Flindt og tilføjer:

»Vi skal bare huske, at der er ingen, der er uundværlige, så vi starter selvfølgelig næste sæson op med endnu et stærkt hold. Det er jeg ikke i tvivl om.«

LÆS OGSÅ: Eagles flyver hjem til Ørneborgen med DM-bronze

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!