Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politiet kigger forbi Herlevs skoler

Der er fokus på skoleelevers cykellygter og reflekser i de kommende uger, hvor repræsentanter fra kommuner og politi blandt andet besøger skolerne i Herlev.

‘Tænd for lygterne, på med reflekserne og frem med pangfarverne. Så bliver du set i trafikken og ikke en kedelig del af statistikken.’

Sådan lyder budskabet, når repræsentanter fra alle 11 kommuner og politiet på Vestegnen besøger en stribe skoler fra i dag mandag den 9. januar til fredag den 20. januar blandt andet i Herlev.

Det sker i den fælles kampagne ’Jeg husker lygterne’, som sætter fokus på lys, lygter og reflekser hos de unge cyklister, så de bliver set i vintermørket.

»Vi kommer for at tale med børn og unge om cykler, lys, reflekser og pangfarver. Det handler om, at de kan begå sig sikkert i trafikken, er synlige i mørket og husker cykellygterne,« siger politiassistent Cecilia Kisbye, Københavns Vestegns Politi. Hun afslører, at der vil være en lille anerkendelse til de mange, som kører med gode og stærke lygter.

»I vintermørke, tåge, regn eller slud kan det være svært for bilister at se en cyklist – især uden lygter, og det kan blive farligt. Så hvis vi møder et barn uden lys på cyklen, sætter vi et par cykellygter på,« siger Cecilia Kisbye.

Lokalpolitiet dukker op på 40 skoler, og dertil får yderligere et antal skoler besøg af færdselspolitiet og patruljetjenesten i løbet af de to kampagneuger.

Fakta om cykellygter:

  • Cykellygter skal være synlige på 300 meters afstand og være tændt i lygtetændingstiden – det vil sige fra solnedgang til solopgang, hvilket aktuelt er fra cirka klokken 15.55 til 8.20.
  • Det er også en god idé at køre med refleksvest, bruge pangfarver eller have lys på cykelhjelmen. Jo mere synlig, desto bedre.

LÆS OGSÅ: Efterlyser vidner til groft hjemmerøveri i Herlev 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!