Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politiet søger vidner til groft hjemmerøveri

Natten til tirsdag blev en 67-årig kvinde udsat for et voldsomt hjemmerøveri, hvor det lykkedes hende at flygte.

Det nye år startede med en grim oplevelse for en 67-årig kvinde på Højbjergvej, da hun blev udsat for et voldsomt hjemmerøveri i tidsrummet fra lidt over midnat natten til tirsdag frem til anmeldelsestidspunktet klokken 00.54. I den forbindelse søger Københavns Vestegns Politi vidner, der har set noget mistænkeligt omkring det tidspunkt.

Ifølge kvindens søn, der ønsker at være anonym, er moren stadig så rystet, at hun ikke kan stå frem, men han vil gerne fortælle, hvad der skete ifølge moren. Både for at advare andre, da gerningsmanden ikke er pågrebet endnu, men også for gøre opmærksom på sagen, så eventuelle vidner, der ved noget, vil stå frem.

LÆS OGSÅ: Drømmen om Christiansborg brast

Flygtede ud ad vinduet

Natten til tirsdag 3. januar klokken cirka 00.15 trængte en ukendt gerningsmand ind i den 67-åriges kvindes hjem via et åbent vindue. Kvinden lå og så tv, men da hun opdagede gerningsmanden opstod der håndgemæng, hvor manden ifølge sønnen blandt andet slog kvinden og forsøgte at kvæle hende med en pude. Det endte med, at han tvang hende ind på badeværelset, så han fik ro til at gennemgå hendes ting for værdigenstande, han kunne stjæle. Imens det foregik, lykkedes det den skræmte kvinde at flygte ud ad hoveddøren. Manden slap ifølge sønnen afsted med flere smykkeskrin.

Københavns Vestegns Politi har ikke bekræftet selve forløbet, men vil gerne bekræfte, at der har fundet et hjemmerøveri sted på kvindens adresse, og at politiet har været der for at sikre spor. Derudover skriver politiet:

‘Signalment af røveren er sparsomt, og derfor har vi for nu valgt ikke at offentliggøre det. Men vi er i gang med en række efterforskningsskridt, og vi hører meget gerne fra vidner.’

Man kan henvende sig til politiet på telefonnummer 1-1-4.

Antal hjemmerøverier faldet

På landsplan er antallet af hjemmerøverier faldet. I 2017 var der 254, mens der i 2021 blev registreret 142.

Det har ikke været muligt at finde tal for antal hjemmerøverier i Herlev, men ifølge politiets statistik var der 13 røverier i 2021, hvoraf fem førte til sigtelser (38,5 procent). I 2020 var der 16, hvoraf de syv førte til sigtelser (43,8 procent). Til og med tredje kvartal i 2022 (nyeste tal) har der været fem røverier i Herlev og ingen sigtelser.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!