Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Kommune: Burde have afsluttet samarbejde med blomsterbutik tidligere

I et skriftligt svar fra Herlev Kommune erkender kommunen, at der gik for lang tid fra, man blev opmærksom på, at Torvets Blomster ikke var registreret i virksomhedsregistret, til at man opsagde samarbejdet.

Herlev Kommune bliver i juni opmærksom på, at Torvets Blomster umiddelbart ikke ser ud til at være registreret som aktiv i virksomhedsregistreret (CVR, red.). Noget som virksomheden ophørte med allerede i februar samme år. Opdagelsen sker i forbindelse med betaling af en faktura, fremgår det af en aktindsigt, som Herlev Bladet har fået. Alligevel er det først 28. oktober samme år, at kommunen vælger at opsige samarbejdet med blomsterbutikken. Og det er for sent, erkender kommunen nu i et skriftligt svar til Herlev Bladet.

‘Herlev Kommune burde have afsluttet samarbejdet med Torvets Blomster umiddelbart efter udgangen af juli måned, hvor ejeren havde lovet at bringe CVR- registreringen i orden og dermed tidligere end 28. oktober 2022,’ lyder det.

LÆS OGSÅ: Drømmen om Christiansborg brast

At kommunen venter, skyldes ifølge forklaringen blandt andet, at der frem til juni ikke har været problemer med betalingen til butikken ved brug af samme CVR-nummer, og dermed har kommunen ingen grund til at betvivle, at ejeren af Torvets Blomster ikke skulle få bragt CVR-registreringen i orden inden udgangen af juli måned, som ejeren dengang oplyste.

‘Herlev Kommune har været kunde hos Torvets Blomster siden august 2021, og vi har i det lille år været tilfreds med butikkens produkter, service og samarbejdet med ejeren. Efter adskillige rykkere til Torvets Blomster i løbet af sommeren/efteråret 2022, om det manglende CVR-nr. og på grund af det forhold, at kommunen ikke modtog fakturaer fra dem, valgte kommunen at afslutte samarbejdet med Torvets Blomster,’ oplyser man.

Vil være mere opmærksom

Det fremgår af aktindsigten, at ejeren af blomsterbutikken selv gør kommunen opmærksom på, at han ikke har modtaget betaling for levering af blomsterbuketter for marts. Det sker 1. juni 2022. Hertil svarer kommunen 7. juni:

En anden ting er, at de fakturaer I sender går ind som fejl i vores system, da cvr-nummer kommer ud med en fejlmeddelelse, hvor den siger at nummeret er ophørt? Kan I sende en ny faktura med korrekt cvr-nummer for maj måneds leveringer?

Ifølge kommunen skal det svar forstås sådan, at fakturaen for maj måned fejlede i systemet. Herlev Bladet har spurgt, hvordan det kan lade sig gøre, at fakturaerne for februar, marts og april måned ikke har fejlet i systemet, når nu CVR-nummeret har været inaktivt siden februar, men det har kommunen endnu ikke svaret på.

Afhængig af de nærmere konkrete omstændigheder vil Herlev Kommune fremover formentlig være mere opmærksom

Til gengæld vil kommunen gerne svare på, hvad man vil gøre for at undgå, at noget lignende sker i fremtiden:

‘Afhængig af de nærmere konkrete omstændigheder vil Herlev Kommune fremover formentlig være mere opmærksom på, hvad årsagen til afviste betalinger eller samarbejdspartneres manglende CVR-registrering skyldes.’

Derudover tilføjer kommunen, at man generelt har et ønske om, at erhvervsdrivende og virksomheder beliggende i Herlev overholder gældende lovgivning.

Kommunen vil som udgangspunkt afslutte ethvert samarbejde med samarbejdspartnere, der ikke overholder lovgivningen, ligesom kommunen vil sørge for, at forholdet bliver anmeldt til de relevante myndigheder,’ lyder det.

Vil ikke samarbejde med ny ejer

Torvets Blomster lukkede 3. november sidste år, efter at Herlev Bladet kunne afsløre, at virksomheden på trods af, at den stod som ‘ophørt’ i virksomhedsregistret, fortsatte med at holde åbent og sælge blomster til herlevborgerne.

I tidsrummet fra 16. februar, hvor virksomheden ophørte, til 28. oktober, hvor Herlev Kommune afbrød samarbejdet, nåede kommunen at bestille og købe cirka 249 blomsterbuketter og en krans, viser aktindsigten.

Bare en måned efter, 1. december, genåbnede blomsterbutikken nu med et nyt CVR-nummer og officielt under et andet navn ‘Jensens Blomster’ drevet af den tidligere ejers søn med den tidligere ejer som ansat.

Herlev Kommune oplyser, at man ikke kommer til at samarbejde med Jensens Blomster, men nu har flyttet sine forretninger til Center Blomster.

LÆS mere om Torvets Blomster

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!