Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skolebestyrelse fjerner skolepatrulje med øjeblikkelig virkning

Skolebestyrelsen har valgt at fjerne skolepatruljen ved Herlev Byskole afd. Eng fra onsdag på grund af trafiksituationen, da de ikke finder det forsvarligt for børn og voksne at gå på Engløbet og Sønderlundvej.

Efter at morgentrafikken er øget massivt på Engløbet og Sønderlundvej som følge af den midlertidlige rundkørsel på Herlev Ringvej/Herlev Hovedgade, er det blevet for risikabelt for børn og voksne at gå på vejene, mener skolebestyrelsen på Herlev Byskole. Blandt andet har skolepatruljen, ifølge en skolelærer, flere gange oplevet, at bilisterne ikke har respekteret, at skolepatruljen stopper for, at fodgængerne kan komme sikkert over. Derfor har nogle fra skolepatruljen oplevet, at de har været tæt på at blive kørt ned.

Det har nu fået skolebestyrelsesformand på Herlev Byskole, Christina Lüthi, til i en video på Herlev Byskoles Facebookside at reagere:

»Vi har i skolebestyrelsen valgt at trække vores skolepatrulje hjem med øjeblikkelig virkning. Det gør vi, fordi vi har oplevet utallige tilfælde, hvor der både har været elever og forældre, som har været ved at blive kørt ned,« siger Christina Lüthi.

Venter på en løsning fra kommunen

Som et alternativ til skolepatruljen vil der ugen ud stå voksne oppe ved fodgængerfeltet og hjælpe med at få skolebørnene sikkert over vejen. Nu venter skolebestyrelsen på, at Herlev Kommune vil komme med en løsning.

»Derefter er der så vinterferie, og så vil der ikke længere være skolepatrulje for nuværende på Herlev Byskole, men vi forventer selvfølgelig, at Herlev Kommune kommer med en varig løsning på problemet« siger Christina Lüthi i videoen.

Herlev Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra centerchef fra Dagtilbud og Skole, Camilla Ottsen. Hun henviser til Herlev Kommunes kommunikationsafdeling.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra kommunen, men Herlev Bladet følger op på sagen.

Har du kommentarer til denne historie, så kontakt camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: Morgentrafikkaos ved Herlev Byskole afd. Eng: »Det er et spørgsmål om tid, før det går galt«

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!