Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tidligere DF’er stiller op for Danmarksdemokraterne

Tidligere formand for DF Herlev og folketingskandidat for DF, Mette Qwinten, stiller nu op for Danmarksdemokraterne i stedet.

Hun blev ikke folketingsmedlem for DF i første omgang, men så var det meningen, at herlevborgeren Mette Qwinten ville prøve igen. Og det gør hun også, men ikke for DF.

LÆS OGSÅ: Cecilie Uttrup vandt slaget

Partistifter og tidligere folketingsmedlem for Venstre, Inger Støjberg, har nemlig onsdag offentliggjort en liste over de kandidater for sit nye parti, Danmarksdemokraterne, som stiller op til Folketinget ved det snarlige valg. Og her figurer også Mette Qwinten, som stiller op i kredsen Københavns omegn som en af to – den anden er Charlotte Munch, der er kommunalbestyrelsesmedlem i Hvidovre.

Mette Qwinten var også snublende tæt på at blive kommunalbestyrelsesmedlem i Herlev ved valget i 2021, men en omtælling ville det anderledes.

Ud af DF

I juni i år valgte hun så at melde sig ud af DF og gå som formand for DF Herlev og tog bestyrelsen med sig. Det skete i protest over, at blandt andre tidligere formand for partiet Pia Kjærsgaard havde delt et tweet – skrevet af folketingskandidat for Dansk Folkeparti Nana Harring, hvori der stod: ‘Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng.’

‘Det er da i den grad partiskadeligt. Det er partikollegaer, man fremadrettet skal arbejde sammen med, have tillid til og bygge partiet op sammen med. Grotesk at man tillader at kalde vores medstifter, tidligere formand og medlem gennem 27 år en tøsedreng,’ skrev Mette Qwinten i en mail til Herlev Bladet.

Forude venter måske en ny politisk karriere for et nyt parti.

Herlev Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Mette Qwinten, men det er endnu ikke lykkedes.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!