Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tidligere ledig om jobcentret: – Jeg fik helt ondt i maven

Jeanné Vetling var hele møllen igennem med jobcentret, som hun beskriver det, da hun gik ledig i halvandet år. Her blev hun mødt af et system, der ikke vidste, hvad det skulle stille op med hende.

»Jeg fik helt ondt i maven, da jeg skulle til møde i jobcentret, fordi jeg var nervøs for, hvad de nu havde planlagt.«

Sådan siger Jeanné Vetling fra Herlev, der gik ledig i halvandet år. Her var hun blandt andet igennem jobfokuskurser, hvor hun blev undervist i at skrive jobansøgninger. Noget som Jeanné Vetling selv har undervist udlændinge i, da hun var ansat på et sprogcenter i København.

Jeg har aldrig oplevet noget, der var så frustrerende…

LÆS OGSÅ: Eagles sælger kaptajn til Norge.

»Jeg fik ingenting ud af det her kursus,« siger hun og fortsætter:

»Vi var 12 personer med meget forskellige baggrunde, og de kunne ikke finde ud af at ramme nogen af os. Der var nogle af deltagerne, der ikke kunne finde ud af at lave et Word-dokument om til PDF. De fik så at vide, at der ikke var tid til at vise dem det. Der sad jeg og fik helt lyst til at gå op og overtage undervisningen. Jeg var så forarget over, hvor skævt det her kursus ramte os.«

»Jeg har aldrig oplevet noget, der var så frustrerende,« supplerer hun og pointerer, at det var lige ved at tage al motivationen fra hende.

»Sådan én som mig, der er ressourcestærk, kan jo klare sig selv langt hen ad vejen, men folk, der ikke har samme ressourcer, bliver jo opgivende, når man er i sådan et system, fordi man mister totalt troen på, at man kan komme videre, og så bliver man tabt,« siger Jeanné Vetling om jobcentret i Herlev. Foto: Henrik Lüthcke.

Relevant praktik?  

Som uddannet dansklærer for udlændinge foreslog Jeanné Vetling jobcentret, at hun kunne komme i praktik på Herlev Hospital. På det tidspunkt var der nemlig meget fokus på de udenlandske lægers manglende danskkundskaber.

Man er mere fokuseret på at få folk ud i praktik for at vise, hvor effektive man er som kommune…

»Det eneste, de kunne hjælpe mig med, var en praktikplads i hospitalets rengøringsafdeling,« fortæller hun, der selv endte med at finde en relevant praktikplads.

»Man er mere fokuseret på at få folk ud i praktik for at vise, hvor effektive man er som kommune fremfor at se på, om det rent faktisk er relevant for den enkelte,« fremhæver hun og tilføjer, at intet af det, hun var igennem hos jobcentret, fik hende i arbejde.

LÆS OGSÅ: Kø til bøgerne.

I dag er Jeanné Vetling ansat som vejleder på FGU NORD, den tidligere Ballerup/Herlev Produktionsskole.

Lytter til al kritik 

Herlev Bladet har forholdt centerchefen for Job, Uddannelse og Borgerservice, Birgitte Kjeldsen, for Jeanné Vetlings kritik af jobcentret. Centerchefen har ikke ønsket at stille op til interview, men har i stedet svaret på mail.

Om formålet med jobfokuskurser skriver centerchefen:

’Formålet med de jobrettede kurser er at understøtte og hjælpe den ledige med jobsøgning. På kurserne hjælper vi borgerne med CV, jobsøgningsstrategier, opkvalificeringsmuligheder inden for brancher med gode jobmuligheder og virksomhedspraktik.’

Virksomhedspraktik skal være med til at opkvalificere, udvikle netværk og skabe bro til arbejdsmarkedet for den ledige, fortsætter centerchefen i mailen: 

’Virksomhedspraktikker tilrettelægges efter den enkeltes kompetencer, ønsker og arbejdsmarkedets behov.’

Vi tager al kritik alvorligt, og hvis vi kan optimere eller forbedre vores tilbud, så er vi naturligvis opmærksomme på dette…

LÆS OGSÅ: Fortsat særligt fokus på Elverparken.

Centerchefen understreger til sidst i mailen, at man tager al kritik seriøst.

‘Vi tager al kritik alvorligt, og hvis vi kan optimere eller forbedre vores tilbud, så er vi naturligvis opmærksomme på dette, og vi er overbeviste om, at den løbende forbedring er med til at skabe de gode resultater, som jobcentret har.’

Læs mere i denne uges udgave af Herlev Bladet eller på linket her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!